:

Hur mycket kostar det att slipa skridskor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket kostar det att slipa skridskor?
  2. Hur kan man slipa skridskor?
  3. Vad kostar det att slipa skridskor XXL?
  4. Var kan jag slipa dina skridskor?
  5. Kan man slipa skridskor på XXL?
  6. Måste man slipa skridskor?
  7. Hur använda Bryne skridskor?
  8. Vad kostar ett par skridskor?
  9. Vad är Skåldjup på skridskor?
  10. Måste man värma skridskor?

Hur mycket kostar det att slipa skridskor?

Vanlig slipning kostar 95 kronor, skall vi lägga åkyta så kostar det 295 kronor. Spelar du bandy, så fixar vi det med. Samma priser som för hockey förutan då du kommer med helt nya raka stål och vill lägga en åkyta eller radie, då kostar det 500 kronor.

Hur kan man slipa skridskor?

När du bryner dina skridskor är det mycket viktigt att du har ett stativ avsett för ändamålet och en stor brynsten som inte ramlar av och skapar en felaktig vinkel. Man bryner alltid båda skenorna tillsammans. De skapar då en plan yta som du skärper så jämnt som möjligt på båda skridskorna.

Vad kostar det att slipa skridskor XXL?

VANLIG SLIPNING 79:- Förutom att alla våra varuhus slipar skridskor, kan du också få skridskorna du beställer online slipade. Du gör detta genom att välja Prosharp skridskoslipning under tillbehör.

Var kan jag slipa dina skridskor?

Slipa skridskorna på Intersport. I våra hockeybutiker är du välkommen för att slipa dina skridskor. När du väl är på plats kan du dessutom passa på att kolla in vårt stora utbud av hockey. Vi har allt från skridskor till barn och vuxna till hockeyklubbor, skydd och hjälmar.

Kan man slipa skridskor på XXL?

Hos XXL använder vi slipmaskiner från välkända Prosharp. Detta svenska företag har hållit på med skridskoslipning sedan 1984, och samarbetar bland annat med svenska ishockeyförbundet. Det finns två typer av slipning – vanlig och profilslipning.

Måste man slipa skridskor?

Nya skridskor från fabrik saknar uppslipade egg. En enkel regel är att slöa eller inga egg är lika med att tappa skäret. När man tappar skäret så ramlar man ofta. För att behålla eggens skärpa eller göra nya egg måste man slipa skenorna.

Hur använda Bryne skridskor?

När en skridskoskena slipas för att få vassa kanter på undersidan så uppstår grader (råegg) på sidorna av skenan. Dessa grader gör att skridskon känns slö mot isen och ökar friktionen. Använd ett bryne för att ta bort dem genom att dra brynet plant längs med sidorna. Nu kommer du ha perfekt skärpa!

Vad kostar ett par skridskor?

276 produkter

  • CCM Super Tacks 93 kr.
  • Bauer X-LS Sr. 549 kr.
  • Zandstra N.I.S. med binding. 1 300 kr.
  • CCM Tacks 90 kr.
  • CCM Super Tacks 93 kr.
  • Zandstra Easy Glider. 549 kr.
  • Bauer Supreme S kr.
  • Bauer Supreme Ultrasonic Sr. 4 450 kr.

Vad är Skåldjup på skridskor?

Nya skridskor från leverantören levereras alltid oslipade, därför ser vi till att slipa skridskorna om du vill. Det som bestämmer skärpan på en skena är skåldjupet (som anges i millimeter). Desto djupare skål, desto vassare blir det. Vanligast skåldjup för en utespelare är 18-25 mm.

Måste man värma skridskor?

Värmeformade skridskor Då passformen är något av de viktigaste när du väljer skridskor har det under en tid varit populärt att värma upp innedelen av skridskon och anpassa den efter dina fötters passform. ... Du kan däremot inte ”åka in” ett par skridskor som du kan ”gå in” ett par skor.