:

Hur använda Grönlandsvax?

Innehållsförteckning:

 1. Hur använda Grönlandsvax?
 2. Hur vaxar man byxor?
 3. Hur bra är Fjällräven?
 4. Vad är G 1000?
 5. Kan man impregnera Kånken?
 6. Kan man vaxa Kånken?
 7. Hur tvättar man Fjällräven byxor?
 8. Kan man vaxa alla kläder?
 9. Är Kånken bra?
 10. Vad är speciellt med Fjällräven?

Hur använda Grönlandsvax?

För att smälta in vaxet i tyget kan du använda ett strykjärn eller en hårtork på låg- till medelvärme. Grönlandsvax smälter vid en temperatur mellan 55 - 60° C, så försök hålla temperaturen runt denna punkt, annars riskerar du att vaxet börjar rinna.

Hur vaxar man byxor?

SÅ HÄR VAXAR DU DINA PLAGG:

 1. Gnid vaxklossen med långa drag mot tygets yta. Se till att det täcker väl och att det blir ett tunt och jämt lager.
 2. Använd en hårtork eller ett strykjärn på låg till medelhög temperatur (utan ånga) och värm tyget tills vaxet smälter och sjunker in i fibrerna. Detta sker vid cirka 55-60°C.

Hur bra är Fjällräven?

Bra service och miljömedvetet! Har köpt en väska från Fjällräven för mer än 5 år sedan där en detalj har slitits ut av tidens tand. Mailade då kundsupporten och fick snabbt hjälp att få tag på en reservdel som annars inte gick att beställa på hemsidan. Toppen! Nu överlever väskan ett antal år till!

Vad är G 1000?

G-1000 är en grundingrediens i det mesta vi gör. Vi använder det i allt från ryggsäckar till jackor och byxor. Det tätt vävda tyget tillverkas i 65% polyester och 35% bomull och behandling med Grönlandsvax gör att det kan det anpassas till en hel rad olika klimatförhållanden.

Kan man impregnera Kånken?

Ge din Kånken extra kärlek Använd lite olja eller ofärgat läppbalsam för att smörja den. Kolla igenom din ryggsäck så den inte har några revor. Om du hittar en reva, laga den på en gång.

Kan man vaxa Kånken?

Med Grönlandsvax kan du själv enkelt anpassa dina G-1000-plagg efter olika väderförhållanden och aktivitetsnivåer. Mer vax ger ett tätare material som står emot väder och vind. Det ökar också slitstyrkan och livslängden hos plagget eller ryggsäcken.

Hur tvättar man Fjällräven byxor?

Istället rekommenderar vi att du handtvättar smutsiga partier med varmt vatten, milt tvättmedel och en tvättsvamp, eller till och med att du bara hänger upp dina kläder eller sovsäckar för vädring. Ifall du väljer att maskintvätta, tänk på att det går åt mindre energi att tvätta i 30°C än i 40°C.

Kan man vaxa alla kläder?

Alla bomullsplagg går att vaxa. Vaxet gör att plagget står emot regn och smuts bättre. Det fungerar bra med bivax. Det finns också vax att köpa som är avsedda för att vaxa till exempel jackor.

Är Kånken bra?

Idag, över 40 år senare så är Kånken fortfarande en ikon och den mest klassiska ryggsäcken av dem alla i Sverige. ... Hemligheten bakom Kånken är materialet som den är tillverkad i. Ett extremt slitstarkt syntetfiber som heter Vinylon F. Materialet står bakom Kånkens legendariska hållbarhet.

Vad är speciellt med Fjällräven?

Fjällräven är väl anpassad till det arktiska klimatet bland annat genom hårbeklädda trampdynor och en bra isolerande päls. Färgen på pälsen kan antingen vara vit på vintern och brun på sommaren eller blåsvart året runt. Föda: Smågnagare som lämmel; ripor, grodor, ägg och kadaver.