:

Hur starkt är Ankarmassa?

Innehållsförteckning:

  1. Hur starkt är Ankarmassa?
  2. Kan man borra i Ankarmassa?
  3. Hur mycket Ankarmassa?
  4. Hur stort hål Ankarmassa?
  5. Vad är Kemankare?
  6. Vad är en Expanderbult?
  7. Hur fäster man Stolpsko i berg?
  8. Vilken Ankarmassa?
  9. Hur fungerar Kemankare?

Hur starkt är Ankarmassa?

Snabbhärdande massa för montage i låga temperaturer ner till -10°C. Klarar även montage i sprucken betong. Extremt stark hybridmassa för sprucken betong och eftermonterad armering.

Kan man borra i Ankarmassa?

Ankarmassa användning Ankarmassan är enkel att använda, på baksidan av tuben läser du enkelt av borrhålsdimensionen, för det du vill förankra. Det är viktigt att du borra rätt dimesion och rätt djup, för att uppnå maximala dragvärden.

Hur mycket Ankarmassa?

Blås rent hålet från botten och upp minst fyra gånger med hjälp av tryckluft eller handpump. I hål större än 20 mm eller djupare än 240 mm skall tryckluft användas (min. 6 bar). Borsta hålet med en lämplig borststorlek minst fyra gånger.

Hur stort hål Ankarmassa?

För att lossa ytterligare damm från hålets väggar, borsta ur hålet med den borste som är anpassad efter hålets storlek i diameter. Ta minst 4 borsttag. Håldiametern ska upp till M16 vara 2 mm större än järnet/bulten som ska förankras.

Vad är Kemankare?

Ankarmassa (kemankare) är perfekt för förankring i håldäckselement, natursten, betong, håltegel, tegel, murverk och lättbetong. ... Ankarmassa rekommenderas när det finns risk för att en expander spräcker betongen, eller helt enkelt inte fungerar – t ex vid infästning av räcke på kanten av en balkongplatta.

Vad är en Expanderbult?

Betongexpander för genomsticksmontage. När muttern spänns dras konan upp i clipset och expanderar mot borrhålsväggen. FBN II i A4 är för utomhusbruk och fuktiga miljöer. GS versionen med stor bricka är speciellt lämplig för träkonstruktioner och rektangulära hål.

Hur fäster man Stolpsko i berg?

Re: Fästa stolpskor i berg. Borra ett hål med en 18 mm borr. Slå sedan ned stolphållaren i hålet. Lägg en bräda som skydd i stolphållaren. Den kommer att sitta som gjuten.

Vilken Ankarmassa?

Ankarmassa (kemankare) är perfekt för förankring i håldäckselement, natursten, betong, håltegel, tegel, murverk och lättbetong. Montaget blir permanent och extremt hållfast. Ju större monteringsdjup, desto högre bärförmåga.

Hur fungerar Kemankare?

Ett kemankare är en ampull med två komponenter och sticks in i ett borrat hål. När bulten knackas in går ampullen sönder och massan härdar.