:

Hur ofta tvättar ni fasaden?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta tvättar ni fasaden?
  2. Vad ska man tvätta fasaden med?
  3. Hur använder man målartvätt utomhus?
  4. Hur använder man Mögeltvätt?
  5. Måste man tvätta fasaden?
  6. Vad händer om man inte tvättar innan målning?
  7. Vad kan man tvätta med istället för målartvätt?
  8. Hur länge ska målartvätt torka?
  9. Måste man skrapa fasaden?
  10. Måste man tvätta fasaden innan man målar?

Hur ofta tvättar ni fasaden?

Hur ofta fasaden ska tvättas beror på vilken typ av färg du använder och även miljön kring huset. Men varje eller vartannat år är en bra grundregel. Annars gäller så fort du ser svarta prickar och alger. Ju snabbare påväxten behandlas desto enklare är det att få det rent.

Vad ska man tvätta fasaden med?

Miljömärkt diskmedel eller såpa går lika bra som allehanda kemikalier, både när det gäller avlägsnande av påväxt som skydd mot nya angrepp. Om fasaden mot förmodan ändå inte skulle bli ren så kan man testa miljömärkt alg- och mögeltvätt.

Hur använder man målartvätt utomhus?

Bästa tiden att tvätta fasaden Använd Nordsjö Original målartvätt och påför den färdiga blandningen med svamp eller borste på den nedsmutsade ytan. Låt blandningen verka några minuter och borsta sedan ytan. Skölj noggrant med rent vatten.

Hur använder man Mögeltvätt?

Har du alger eller mögel ska även dessa åtgärdas, och då med lämpligt rengöringsmedel. Tvätta hela fasaden med målartvätt och skölj av med vattenslang. Skrapa bort löst sittande färg. Skölj igen med vattenslang.

Måste man tvätta fasaden?

Om din fasad stått omålad/obehandlad i mer än 4-6 veckor bör fasaden tvättas. Annars räcker det med att borsta den ordentligt. Är det en tidigare målad fasad, börja med att tvätta fasaden, antingen med vanlig fasadtvätt och/eller med alg- och mögeltvätt om fasaden blivit angripen.

Vad händer om man inte tvättar innan målning?

Ja, vi rekommenderar att tvätta huset med anpassat rengöringsmedel innan målning. ... Och funderar du fortfarande på om det är nödvändigt; tänk då om vi skulle lacka bilen utan att tvätta den först! De första angreppen av mögelsporer är inte synliga för ögat och tar sig igenom färgen ifall de finns kvar på fasaden.

Vad kan man tvätta med istället för målartvätt?

För några år sedan gjorde Folksam ett test av målartvätt som visade att vanligt Yes diskmedel är lika bra och i vissa fall bättre mot mögel och alger än dyr målartvätt från färgaffären, Yes är också mer miljövänligt.

Hur länge ska målartvätt torka?

Om färgen inte är tillräckligt torr riskerar du att den släpper när du målar igen, vilket förstör båda lagren. Torktiden står ofta på färgburken, och om du är osäker bör du låta den torka i 24 timmar.

Måste man skrapa fasaden?

Du behöver bara skrapa bort färgen som sitter löst eller flagnar. Slarva inte, en dåligt skrapad fasad gör att färgen kommer fästa sämre sen. Den här delen av jobbet är tuff, ta en del av fasaden i taget.

Måste man tvätta fasaden innan man målar?

För att färgen ska fästa så bra som möjligt, rekommenderar vi att du börjar tvätta husets fasad. Det är nödvändigt att avlägsna föroreningar, påväxt och smuts. Väggarna på skuggsidan är mest benägna att få påväxt som måste tvättas bort för att förhindra tillväxt.