:

Hur sätter man upp elstängsel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur sätter man upp elstängsel?
  2. Hur montera nätstaket?
  3. Hur skarva elstängsel?
  4. Hur montera Villastängsel?
  5. Hur montera viltstängsel?

Hur sätter man upp elstängsel?

Hur kopplar man stängseltråden? Elstängslet skall kopplas till ett elstängselaggregat via ett åskskydd. Stängseltråden kopplas till pluspolen från elaggregatet via åskskyddet. Minuspolen på elaggregatet skall vara kopplad till ett jordspett som skall slås ner i marken.

Hur montera nätstaket?

Ska du använda nät ska du börja att sätta fast nätet i nedre delen av en hörnstolpe. Sätt därefter fast den i övre delen. Se till att den är rejält spänd och rulla sedan ut nätet och spänn vid varje stolpe. Ska du istället sätta upp panelstängsel monterar du det enligt instruktionen som medföljer stängslet.

Hur skarva elstängsel?

Skarva och koppla ihop ledare Rostiga skarvkontakter försämrar ledningsförmågan i skarven. Att knyta ihop ledarna är inte att rekommendera eftersom det innebär en stor strömförlust, som i sin tur gör stängslet ineffektivt. Oftast har man flera rader med ledare, men aggregatet ser alla rader som EN tråd.

Hur montera Villastängsel?

Så här monterar du ditt stängsel steg för steg

  1. Försäkra dig om att marken är fri från ledningar och kablar.
  2. Sätt ut käppar eller liknande i änd-, hörn- och brytpunkter.
  3. Spänn upp murarsnöre mellan käpparna.
  4. Markera med märkspray där plintarna skall vara. ...
  5. Gräv hålen som behövs till stängslet. ...
  6. Fyll hålen med betong.

Hur montera viltstängsel?

Viltstängsel monteras med ett stolpavstånd på 4 m cc som standard, och stolparna slås ner i marken. Nätet monteras med märlor som spikas direkt i trästolpen. För att få viltstängslet stabilt och spänt, strävas hörn- och ändstolpar vilket resulterar i ett sträckt och spänt nät som håller formen länge.