:

Hur använda Tårtplast?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använda Tårtplast?
  2. Hur använder man en Tårtskärare?
  3. Hur skär man Tårtbottnar?
  4. Hur förvarar man Tårtbottnar på bästa sätt?
  5. Vad kostar en tårtbotten?
  6. Hur skär man en sockerkaka?

Hur använda Tårtplast?

För att få en riktigt snygg kant på tårtan, fodra insidan av formen med tårtplast – en lite tjockare plastremsa. Detta har man kanske inte hemma men det går enkelt att beställa på nätet. Plasten diskas lätt och går därför utmärkt att återanvända. I detta recept finns lite bilder som visar hur tårtplast ser ut.

Hur använder man en Tårtskärare?

Sätt helt enkelt tårtskäraren mot tårtan eller den mjuka kakan och skär med ett lätt tryck nedåt. Tryck sedan ihop den försiktigt och placera elegant biten på assietten. Den fulländade kombinationen av tårtspade och tårtkniv! Bekväm och lätt att använda.

Hur skär man Tårtbottnar?

När man har bakat egen tårtbotten måste man dela den på något sätt. Om man använder kniv blir det ofta ojämna skivor. Använd tandtråd, det är överraskande enkelt.

Hur förvarar man Tårtbottnar på bästa sätt?

Låt din tårtbotten svalna helt i formen innan du tar ut den. Plasta in den och förvara i frys tills du behöver den. När det är dags att dela på den så brukar jag låta den tina i rumstemperatur men skära den när den fortfarande är lite kall för att den inte ska smula så mycket.

Vad kostar en tårtbotten?

29,95/st.

Hur skär man en sockerkaka?

Jag brukar skära lite lätt i kakakn med kniv om den är väldigt mjuk, annars trycks den ihop innan man lyckas skära något. Sedan binder jag fast tråden i en blyertspenna eller något så att den blir lättare att hantera och man får ett handtag när man ska såga sig fram med tråden genom botten.