:

Hur fungerar en Motorsågsförgasare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar en Motorsågsförgasare?
  2. Hur du arbetar med motorsåg?
  3. Hur serva motorsåg?
  4. Hur kom motorsåg till?
  5. Vilka skyddsanordningar ska finnas på en motorsåg?
  6. Hur gör man ett Fällhugg?

Hur fungerar en Motorsågsförgasare?

Svar Motorsågen består av en liten bensindriven tvåtaktsmotor, vars vevaxel via en centrifugalkoppling står i förbindelse med ett drivhjul, som driver en kedja med skärande länkar. Centrifugalkopplingen griper automatiskt in när varvtalet ökas. Kedjan löper med en högsta hastighet av drygt 20 m/s runt ett svärd.

Hur du arbetar med motorsåg?

En motorsåg lever ett hårt liv och får jobba hårt i smutsiga och dammiga miljöer. Oavsett väderlek och temperatur ska den bara fungera. Men även en motorsåg behöver lite kärlek ibland. Det krävs inte mycket, det kan faktiskt räcka långt med att rengöra sin motorsåg och hålla den ren och fri från sågspån och damm.

Hur serva motorsåg?

Vissa saker är bra att ta för vana att kontrollera inför varje gång du använder sågen.

  1. Titta till luftfiltret. En motorsåg måste få luft. ...
  2. Byt tändstift regelbundet. Det är också bra att byta tändstift regelbundet, gärna 1–2 gånger per år, beroende på hur mycket du kör. ...
  3. Håll koll på filtren. ...
  4. Kolla slitdelarna.

Hur kom motorsåg till?

En tidig motorsåg kallad Sector uppfanns av Axel Ulrik Westfelt 1916. Motorsågen såldes framförallt i Tyskland där den bland annat användes av militären under första världskriget. En annan svensk, tidig motorsåg kallad Gerber presenterades 1919. En milstolpe var den enmansmotorsåg som Andreas Stihl presenterade 1929.

Vilka skyddsanordningar ska finnas på en motorsåg?

Daglig kontroll skall utföras på en motorsåg som används. Kedjebromsen och kastskyddet bör regelbundet kontrolleras genom att vid roterande kedja med handleden påverka kastskyddet. Kedjan skall då omedelbart stanna.

Hur gör man ett Fällhugg?

Svar När ett träd skall fällas manuellt så görs lämpligen först ett s.k. rikthugg så att fallriktningen bestäms. Sedan görs (med sågen) ett "fällhugg" från andra sidan av stammen, dvs man kapar stammen nästan fram till rikthugget så att ett "gångjärn" bildas. Görs detta rätt så faller trädet i önskad riktning!