:

Hur använda Gaskök?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använda Gaskök?
  2. Hur använder man en brännare?
  3. Hur fyller man en gasbrännare?
  4. Hur använder man ett trangiakök?
  5. Vad ska man tänka på när man använder ett stormkök och ska laga mat ute i naturen?
  6. Vad betyder brännare?
  7. Hur fyller man gaständare?
  8. Hur fyller man på en stormtändare?

Hur använda Gaskök?

Smidigt att använda gasolkök De kanske bästa stormköken att laga mat på är så kallade spindelkök. De har brännare som står stadigt på egna ben och som kopplas till gasoltuben med en slang. Det är bra med en bred brännare, så får du jämnare värme och maten bränner inte fast i kastrullen lika lätt.

Hur använder man en brännare?

Gasen består vanligtvis av metangas eller gasol (blandning av propan och butan). Gasen blandas med luft vid luftintaget, och denna blandning förbränns vid toppen av brännaren. ... Luftandelen bestämmer vilken sorts låga du får, och mängden gas bestämmer hur hög lågan blir.

Hur fyller man en gasbrännare?

Håll gasbrännaren upp och ner och stick in gasbehållarens munstycke i påfyllningsventilen (6). 4. Pressa in munstycket i påfyllningsventilen (6) och släpp ut gas. När gasen börjar sippra ut runt kanten på munstycket är gasbrännaren fulltankad, ta då bort gasbehållarens munstycke.

Hur använder man ett trangiakök?

Du sätter igång ett spritkök genom att fylla brännaren med T-röd och tända. Det är oftast lättast att tända med tändsticka. Fyll på spriten medan det övre vindskyddet är av och sätt på det innan du tänder. Du ser inte alltid om det brinner, men håller du handen en bit ovanför lågan känner du om det brinner eller inte.

Vad ska man tänka på när man använder ett stormkök och ska laga mat ute i naturen?

Använd stormköket effektivt Det bästa ur både miljö-och effektivitetssynpunkt är att alltid koka upp vatten under lock. Välj gärna mat som går snabbt att koka upp, som färsk pasta. Dela gärna maten i mindre bitar så går uppvärmningen snabbare.

Vad betyder brännare?

Brännare betyder i stort sett samma sak som hembrännare.

Hur fyller man gaständare?

Tändaren som ska fyllas hålls lodrätt, dvs upp och ned med påfyllningsöppningen vänd uppåt och gasbehållaren nedåt. Anslut gasflaskans ventil till produktens motsvarande öppning. Tryck stadigt och utför ett flertal tryckningar (ca. 10 sekunder vardera).

Hur fyller man på en stormtändare?

Fyll på med ny tändargas, tänk på att hålla flaskan med gas uppochner, du ska alltså hålla tändaren med ventilen uppåt och sedan pressa flaskans munstycke nedåt mot ventilen. Fyll på i stötar om 5-10 sekunder och gör detta några gånger.