:

Hur målar man med Oljepastellkritor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur målar man med Oljepastellkritor?
  2. Vad är Akvarellkritor?
  3. Hur målar man med Torrpastell?
  4. Vad skiljer vanliga pastellkritor från Oljepastellkritor?
  5. Hur målar man med akvarell pennor?
  6. Hur används fixativ?
  7. Hur använder man Oljekritor?

Hur målar man med Oljepastellkritor?

Måla med oljepastellkritor

  1. Skriv och rita med oljepastellkritor på ett akvarellpapper.
  2. Måla med vattenfärg i olika färger över hela teckningen.
  3. Se hur mönstret som du har ritat träder fram.

Vad är Akvarellkritor?

En akvarell görs av vattenfärger. En teknik, där färgerna förtunnas med vatten, så de blir transparenta på det vita pappret. Här visar vi med akvarellkritor, där färgen ritas på när den är torr och därefter målas över med pesel och vatten.

Hur målar man med Torrpastell?

Så här kan man blanda torrpasteller: Till skillnad från akryl och akvarell, som blandas på palett eller i burkar med varandra för att får fram olika nyanser innan de målas på papper eller duk, så blandas torrpasteller med varandra direkt på pappret själv.

Vad skiljer vanliga pastellkritor från Oljepastellkritor?

Oljepastell har ungefär liknande egenskaper som torrpasteller och vaxkritor. Till skillnad från "mjuk" eller "fransk" pastellkritor, som är gjorda med ett gummi- eller metylcellulosa bindemedel, består oljepastell av pigment blandas med ett icke-torkande olja och vax bindemedel.

Hur målar man med akvarell pennor?

Rita först med pennan, jobba sedan ut färgen med en pensel doppad i vatten. Eller använd en Koi vattenpensel, den är väldigt praktisk. Man fyller den med vatten, trycker försiktigt på penseln så kommer vattnet ut igenom borsten. Här har vi först målat bakgrunden med vanlig akvarellfärg och låtit det torka.

Hur används fixativ?

Skydda teckningen eller skissen med fixativ Vid fixering ska man hålla sprayflaskan en bit ifrån och spraya jämnt över teckningen. Fixativ kan med fördel även användas för att fixera en skiss eller teckning på duken före målning. Här kan du läsa om olika farosymboler och miljömärkningar Fixativ svag lukt ...

Hur använder man Oljekritor?

Olika oljekritor kan vara rolig att måla och experimentera med. Innan du börjar kan du ställa in dig på att du kommer frammana en del damm när du använder torra pasteller, som med kol eller kolpennor. Så öppna ett fönster så att du får in lite frisk luft innan du börjar teckna.