:

Är det snö i Åre i april?

Innehållsförteckning:

  1. Är det snö i Åre i april?
  2. Hur snösäkert är Åre?
  3. Hur varmt är det i Sälen i april?
  4. När är det som mest folk i Sälen?
  5. Var finns det snö i december?

Är det snö i Åre i april?

Snösäkert ända in i maj Ja! Med våra skidorters geografiska lägen och lite hjälp på traven från vår kanonsnö så går det alldeles utmärkt. När april går mot maj och våren nästan känns som försommar i södra Sverige visar de skandinaviska fjällen upp en av sina bästa och mest magiska sidor – vårvintern.

Hur snösäkert är Åre?

Vi garanterar minimum: SÄLEN - 15 pister öppna sammantaget i Lindvallen, Högfjället, Tandådalen, Hundfjället. (10 för de stora och 5 för de små). ÅRE - 10 pister öppna sammantaget i Duved, Åre by och Björnen.

Hur varmt är det i Sälen i april?

Normala temperaturer för Sälen

DagstemperaturHögsta dags- temperatur (igenomsnitt)
Januari-3°
Februari-1°
Mars12°
April17°

När är det som mest folk i Sälen?

Sälen är ett paradis som ligger många varmt om hjärtat. De flesta åker en vecka men det har även blivit populärt att åka en weekend eller långweekend. Påsk och sportlov är det mest eftertraktade perioderna, samt Jul och nyår på vintern. Men också sommaren har mycket att erbjuda på fjällen.

Var finns det snö i december?

I praktiskt taget hela Norrland, Dalarna och norra Värmland är sannolikheten för snö mer än 80 %, det vill säga högst en jul av fem har barmark. Färre än varannan jul är vit i Götalands kusttrakter och det finns snö bara var femte till var tionde jul i sydvästra Skåne.