:

Hur man använder Sämskin?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man använder Sämskin?
  2. Varför ska man torka av karossen efter tvätt?
  3. Hur gör man rent sämskskinn?
  4. Vad är bäst att torka bilen med?
  5. Vad är det för skillnad att blöta ner karossen med regnvatten eller med kranvatten?
  6. Varför är det viktigt att få bort allt vatten från lacken efter tvätt?
  7. Varför ska du använda ett speciellt bilschampo när du tvättar karossen?
  8. Vad är det för skillnad på att blöta ner karossen med regnvatten eller kranvatten?
  9. Var ska man inte använda avfettning på bilen?

Hur man använder Sämskin?

Numera används skinnet mest till folkdräkts- och cykelbyxor, handskar och bilrengöringstrasor. Sämskskinn kan användas när man suddar ut ritkol och mjuka pasteller från papper och att torka av fotonegativ efter framkallning och sköljning. Sämskskinn används som handduk av simhoppare.

Varför ska man torka av karossen efter tvätt?

Kalkfläckar gör ytan sträv och det gör att smuts fastnar lättare. Vattendroppar i kombination med starkt solljus ger en förstoringsglaseffekt som kan skada lacken. Inte minst nya bilar med ”mjuk” lack är känsliga. Ska bilen torkas måste den vara ordentligt tvättat med antingen svamp eller borste.

Hur gör man rent sämskskinn?

Efter användning, tvätta skinnet med ett milt tvättmedel eller tvållösning och häng upp till tork. Tvätta vid behov i tvättmaskin 60 grader. Använd gärna flytande tvättmedel utan blekmedel. Använd inte heller inte något sköljmedel.

Vad är bäst att torka bilen med?

Förr i tiden kunde man använda tidningspapper för att torka rutorna eftersom trycksvärtan innehöll bly. Idag är det däremot torkduk eller mikrofiberduk som gäller. Du kan också använda våtservetter/ wipes som är anpassade för glasrengöring.

Vad är det för skillnad att blöta ner karossen med regnvatten eller med kranvatten?

Om det bara hamnar kallt vatten på en bil, så duger det till att få bort vägdammet men knappast mer. Olja och tungmetaller sitter ingrodda fettlösliga partiklar. ... Därför är det heller inte särskilt troligt att svårare smuts som innehåller olja och tungmetaller rinner av en bil därför att det regnar ibland.

Varför är det viktigt att få bort allt vatten från lacken efter tvätt?

Upplöst smuts ska rinna av bilen över en ren yta. Vilket tyngdlagen bestämmer och därför måste en bil spolas av nedifrån och upp. Upplöst smuts är finfördelad och rinner den över annan smuts, som inte lossnat, finns risken att smutsen fastnar igen men ännu hårdare.

Varför ska du använda ett speciellt bilschampo när du tvättar karossen?

Ett bra bilschampo bevarar vaxet så mycket bättre eftersom det är skonsamt mot lacken. Det som är mest viktigt för mig är att schampot doftar härligt, och att det är miljövänligt. Att rengöringsförmågan är bra är en given självklarhet.

Vad är det för skillnad på att blöta ner karossen med regnvatten eller kranvatten?

Om det bara hamnar kallt vatten på en bil, så duger det till att få bort vägdammet men knappast mer. Olja och tungmetaller sitter ingrodda fettlösliga partiklar. ... Därför är det heller inte särskilt troligt att svårare smuts som innehåller olja och tungmetaller rinner av en bil därför att det regnar ibland.

Var ska man inte använda avfettning på bilen?

Avfettningsmedel och den smuts som löses upp ska inte rinna ner i dagvattenbrunnen, eller ut i naturen. Kallavfettningsmedel fungerar inte alls bra på blöta bilar. Men även övriga typer av avfettningsmedel blir mer effektiva om de läggs på en torr bil.