:

Hur använder man en Ångstation?

Innehållsförteckning:

 1. Hur använder man en Ångstation?
 2. Hur använda Steamer?
 3. Vad kan man använda en Steamer till?
 4. Varför ångstrykjärn?
 5. Hur sätter man på ett strykjärn?
 6. Hur Steamar man gardiner?
 7. Varför en Steamer?
 8. Varför Steama kläder?
 9. Vad är en ångstation för dig?
 10. Vad är skillnaden mellan ångstation och strykjärn?
 11. Varför avkalkas ångstrykjärn eller ångstationer regelbundet?

Hur använder man en Ångstation?

Den består av en basstation med vattenbehållare kopplad till ett strykjärn. Ångan bildas i basstationen och leds till järnet genom en slang. Det gör att du med en ångstation kan stryka en ömtålig blus med ljummet järn och ändå få mycket ånga.

Hur använda Steamer?

Förbered din steamer för användning genom att fylla på kallt vatten i vattentanken och sätta i kontakten. Det är lättare att ånga ett plagg när det hänger. Häng därför upp plagget du vill ånga på en galge. Ånga ditt plagg genom att föra ångarens munstycke längs tyget, uppifrån och ner i långsamma rörelser.

Vad kan man använda en Steamer till?

Konstant ånga tar bort skrynklor. Med hjälp av en steamer kan du skapa en mer avslappnad och slät finish jämfört med den skarpa ytan som du kan få från ett strykjärn. Den är användbar på alla textilier som tål strykning. Du kan använd steamern på allt från kläder till bordsdukar och gardiner.

Varför ångstrykjärn?

Ångstationen ger en mer effektiv strykning tack vare den stora vattentanken och genom ett högre ångtryck. Dessutom kan den enkelt ånga kläder som hänger på galge utan att röra vid tyget. ... Däremot är det inte lika effektivt som en ångstation och endast några få modeller kan ånga hängande plagg på galge.

Hur sätter man på ett strykjärn?

Så stryker du skjortor.

 1. Steg 1: Börja med att stryka kragen. ...
 2. Steg 2: Fortsätt med skjortans manschetter. ...
 3. Steg 3: Vik ut ärmen platt längs med brädan innan du börjar pressa tyget med strykjärnet för att undvika fula veck.

Hur Steamar man gardiner?

När du ska stryka gardiner är det jätteenkelt att använda en steamer eftersom du inte ens behöver plocka ner gardinerna. Flytta runt steamern och släta ut rynkorna medan gardinerna hänger. Ett annat bra användningsområde för gardinerna är på dina lakan då ångan tar död på bakterier.

Varför en Steamer?

Så funkar en steamer Det är den heta ångan som pressar ut skrynklor på textilerna. Utöver att ta bort skrynklor och veck, fräschar den heta ångan också upp kläderna. Odörer som cigarettlukt och annan ofräsch lukt försvinner tack vare den heta ångan, vilket resulterar i att du inte behöver tvätta kläderna lika ofta.

Varför Steama kläder?

Att steama dem är också ett bra alternativ då den varma ångan tar bort dålig lukt och bakterier från tyget. När du steamar ömtåliga plagg behöver du inte heller oroa dig för att bränna tyget vilket kan hända om du använder ett strykjärn. Den varma ångan slätar ut kläderna och gör dem skrynkelfria på bara ett par svep.

Vad är en ångstation för dig?

 • Om du är en person som stryker mycket kläder regelbundet så är en ångstation det bästa verktyget för att få rätt på den skrynkliga tvätten. En ångstation passar de personer som stryker tvätten regelbundet och om du bara stryker någon gång ibland så kan ett vanligt strykjärn vara ett bättre val.

Vad är skillnaden mellan ångstation och strykjärn?

 • Det finns några få, men avgörande skillnader mellan ångstationer och strykjärn. Den främsta skillnaden är placeringen av vattenbehållaren. Ett strykjärn har ofta en liten, inbyggd vattenbehållare, medan en ångstation har en större, extern vattenbehållare kopplad till själva strykjärnet.

Varför avkalkas ångstrykjärn eller ångstationer regelbundet?

 • Om ångstrykjärn eller ångstationer inte avkalkas regelbundet så försämras resultatet över tid och maskinen riskerar att gå i sönder i förtid. Ångstrykjärnet har en inbyggd antidroppfunktion som motverkar vattenfläckar på klädesplagget under lägre ångtemperaturer.