:

Vad kan man använda vaselin?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kan man använda vaselin?
  2. Hur fungerar vaselin?
  3. Kan man använda vaselin i ansiktet?
  4. Kan man ha vaselin på händerna?
  5. Kan man använda vaselin på läpparna?
  6. Är vaselin bra för finnar?
  7. Är det bra att använda vaselin på ögonfransarna?
  8. Kan man använda vaselin till läpparna?

Vad kan man använda vaselin?

Användningsområden. Ursprungligen användes petroleumgelé för inoljning av läder och även som hårpomada. Det har också använts för behandling av nariga händer och läppar, fotsvamp och näsblod. Petroleumgelé absorberas inte av huden, utan blir istället som ett skyddande lager som gör så att hudens egen fukt inte förångas ...

Hur fungerar vaselin?

Vaseline® kaplsar in fukt och påskyndar hudens naturliga förmåga att läka torr hud inifrån*. Dess inkaplsande egenskaper ger också skydd åt mycket torr och narig hud, små skärsår och skrubbsår. Vaseline® trippelrenas och är därför garanterat 100% ren.

Kan man använda vaselin i ansiktet?

Vaselin har ett brett användningsområde som gör livet lättare och förbättrar ditt utseende. Notino.se har vaselin för händerna, du kan använda vaselin i håret och på ansiktet och läpparna. Vad gör vaselin? Du kan använda vaselin mot rynkor samtidigt som det återfuktar och lugnar huden.

Kan man ha vaselin på händerna?

Vaselin, som egentligen är petroleumgelé, fungerar utmärkt under vintern när vi lätt blir torra i huden. Torra läppar, armbågar och händer blir som nya efter en behandling. Också på små sår och irriterade bebisrumpor kan man testa att stryka på lite vaselin.

Kan man använda vaselin på läpparna?

Kroppen kan inte absorbera vaselin utan lägger sig som en skyddande hinna över läpparna och gör så att inte kroppens egen fukt förångas. Därför räcker det med ett tunt lager, och så tillför produkten glans. Bara massa win-win med vaselin helt enkelt!

Är vaselin bra för finnar?

Avgörande ingredienser för acne hud är AHA- och BHA-syror och retinol. ... Försök undvika oljiga produkter som innehåller vaselin eller paraffin, samt emulgeringsmedel, förtjockningsmedel (lanolin, myristater, triglycerider) - dessa ingredienser kan vara bra för torr hud, men inte för fet oljig acnebenägen hud.

Är det bra att använda vaselin på ögonfransarna?

Om du nu använder mascara varje dag, vad kan du göra för att fransarna inte ska torka ut? Svaret är något så enkelt som en burk vaselin. Applicera på fransarna innan du går och lägger dig så växer de och blir fina! Vaselin är även billigt och räcker väldigt länge som helst.

Kan man använda vaselin till läpparna?

Klassiskt vaselin kan användas till så mycket mer än torra läppar och nariga armbågar.