:

Hur klämma kabelskor?

Innehållsförteckning:

 1. Hur klämma kabelskor?
 2. Vilken kabelskotång?
 3. Hur klämma skarvhylsa?
 4. Hur använda crimptång?
 5. Vad används Kabelskotång till?
 6. Hur använder man en Kabelskotång?
 7. Hur använda Lödskarvhylsa?
 8. När använder man korsad nätverkskabel?
 9. Hur används krympslang?
 10. Hur används Skarvklämma?

Hur klämma kabelskor?

Klämmer ihop kabelskor med hjälp av ett kraftigt hammarslag. För oisolerade lödfria kabelskor 8–70 mm2.

Vilken kabelskotång?

Crimptänger (crimptång), även kallat presstång/presstänger eller kabelskotång/kabelskotänger, är effektiva verktyg för att på ett tryggt och säkert sätt pressa hylsor för maximal kontakt och minimal värmebildning vid elanslutning. ... Kabelskotång för pressning av kabelskor mellan 1,5 - 6,0 mm².

Hur klämma skarvhylsa?

Du har klämt fel på bilden det blir inte bra så, träna först och gör rätt innan du använder det i verkligheten. Du ska pressa en gång från varje håll och vända tången 180 grader mellan. Och du har varit för långt in vid högra pressningen lite längre ut mot kanten och sen vänd tången och samma från andra hållet.

Hur använda crimptång?

Tips på hur du använder crimptången på små stift Kläm lätt ihop crimptångencrimptången håller stiftet på plats (löst). För nu in kabeln in i stiftet så att koppartrådarna är vid de inre klammern och att isoleringen (plasten) är vid de yttre klammern. Kläm åt crimptången. Klart!

Vad används Kabelskotång till?

För att klämma fast kabelskor används vanligen ett speciellt verktyg i form av en kabelskotång. Många kabelskotänger kan även klippa av och skala elkablar. Kabelskor har funnits sedan 1940-talet.

Hur använder man en Kabelskotång?

Kabelskon är så utformad att den kan klämmas fast på kabeln i kabelskons ena ände, och så att den kan skruvas fast i någon kontaktpunkt i andra änden. För att klämma fast kabelskor används vanligen ett speciellt verktyg i form av en kabelskotång. Många kabelskotänger kan även klippa av och skala elkablar.

Hur använda Lödskarvhylsa?

Praktisk och lättanvänd skarvhylsa som löder, limmar och krymper två kabeländar till en stark, tunn och vattentät kabelskarv. Hylsan har tre ringar, en med blyfritt lödtenn som smälter vid 150 ˚C och två färgade smältringar som gör skarven fukt- och vattentät. Använd lämplig värmepistol.

När använder man korsad nätverkskabel?

Historiskt användes korsad nätverkskabel mellan två likadana datorer för att den enes sändpoler skulle få kontakt med den andres mottagarpoler. ... För koppling mellan två datorer, mellan två switchar, routrar eller hubbar eller mellan en dator och en router använder man sig av en korsad TP-kabel.

Hur används krympslang?

Hur används krympslangen:

 1. Vid elinstallationer,skapa täta kabelskarvar, skydda skarvar, isolering.
 2. Vid elektriska anslutningar i bilar för isolering och skydd och färgkodning.
 3. Luft- och vattenavvisande och därför korrosionsskyddat hölje av kontakter på kabel.
 4. Reparera kabelisolering.
 5. Nötningsskydd av bilkablage, rör.

Hur används Skarvklämma?

Skarvklämma används för att koppla samman till exempel telefonledningar. Den ser ut som en rund ögla där båda trådarna skjuts in och försluts hermetiskt. Används vanligtvis av telefontekniker. Kallas med slanguttryck för 'Fisköga', 'Loppa' eller 'Vaselinklämma' inom telemontörsbranschen.