:

Kan min tv ta emot digitalt?

Innehållsförteckning:

 1. Kan min tv ta emot digitalt?
 2. Hur får jag Internet till min tv?
 3. Hur får jag in vanliga kanaler på tv?
 4. Hur kopplar man in en tv antenn?
 5. Har min tv digital mottagare?
 6. Varför hittar inte min tv digitala kanaler?
 7. Varför fungerar inte internet på min Smart TV?
 8. Hur får jag in marksända kanaler?

Kan min tv ta emot digitalt?

Du kan använda din nuvarande TV när du tar emot digital-TV, men du måste ha en box till varje TV-apparat. Boxen omvandlar den digitala signalen så att TV-apparaten kan visa TV-programmen. Företagen som levererar digitala TV-kanaler kallas operatörer. Hur och var du bor har betydelse för hur du kan ta emot digital-TV.

Hur får jag Internet till min tv?

Så kopplar du upp en tv via Wifi

 1. Steg 1: Tryck på menyknappen på fjärrkontrollen för din tv.
 2. Steg 2: Välj ”Nätverksinställningar” och därefter ”Upprätta en trådlös anslutning”
 3. Steg 3: Välj ditt nätverk i den lista som visas upp.
 4. Steg 4: Skriv in ditt Wifi-lösenord och tryck på OK-knappen.

Hur får jag in vanliga kanaler på tv?

För att få kanaler digitalt behöver du någon form av digitalmottagare – en digitalbox eller tv-modul. I moderna tv-apparater sitter det redan en tv-modul. Med en vanlig tv-antenn kan du ta emot kostnadsfria tv-kanaler och ett 40-tal betalkanaler via marknätet.

Hur kopplar man in en tv antenn?

Kabeln som kommer från antennen kopplas till den invändiga anslutningen som är märkt med en pil inåt. Om antennuttaget ska kopplas vidare till ytterligare ett uttag används den interna utgången (pil ut). Notera att på den interna sidan bärs både TV-signal och eventuell radiosignal på samma kabel.

Har min tv digital mottagare?

Om du har en gammal TV kan det hända att du inte kan se digitala kanaler. De modernare TV-apparaterna har en inbyggd digial-TV-mottagare, vilket de äldre inte har. När du byter till en ny TV, se till att den är märkt med en DVB-C-logga - det är nämligen den mottagaren för kabel-TV som behövs.

Varför hittar inte min tv digitala kanaler?

Det du kan behöva göra är att göra en ny kanalsökning på din tv. När du gör det ska du se till att enbart söka efter digitala kanaler. Du behöver inte byta antennsladd, skaffa en box eller något annat, endast göra en kanalsökning. Det är här du enklast ser om din tv har en inbyggd mottagare för Digital-tv.

Varför fungerar inte internet på min Smart TV?

Starta om modemet. Slå av strömmen, vänta i ca 1 minut och slå sedan på den igen. Försök att ansluta en annan enhet till modemet. Om detta fungerar beror problemet på TV:n, och om det inte gör det beror problemet på modemet.

Hur får jag in marksända kanaler?

Ta emot TV-kanaler via marknätet Om du vill titta på betalkanaler via marknätet (dvs. via vanlig tv-antenn) så kan du använda ett programkort i din tv och ansluta en antennkabel till tv-uttaget. Detta kräver en DVB-T2/C2-kompatibel tv. Du kan också använda en fristående digital-tv-box.