:

Vad behöver jag för att söka till komvux?

Innehållsförteckning:

  1. Vad behöver jag för att söka till komvux?
  2. När ansöker man till komvux?
  3. Hur ansöker man till NTI skolan?
  4. När stänger ansökan till komvux?
  5. Hur gör du för att söka till komvux via internet?
  6. När kan man söka till komvux Göteborg?
  7. Hur man studerar på distans?
  8. Hur fungerar NTI skolan?

Vad behöver jag för att söka till komvux?

För att söka till komvux kontaktar du din hemkommun. Om din hemkommun inte erbjuder de kurser du behöver läsa för att bli behörig till högre studier så har du rätt till att läsa dem i en annan kommun. Ta kontakt med vuxenutbildningen i din hemkommun för mer information.

När ansöker man till komvux?

Vem kan söka? Du är behörig att studera hos oss från och med 1 juli det år du fyller 20 år. Har du gymnasieexamen eller studiebevis från gymnasiet får du börja på komvux även om du är under 20 år. Är du skriven i annan kommun ansöker du via din hemkommun.

Hur ansöker man till NTI skolan?

För att studera på NTI-skolanansöker du via vuxenutbildningen (Komvux) i din hemkommun. Vi har avtal med kommuner över hela Sverige. Observera att du endast kan söka till oss om din hemkommun har avtal med oss. Om din kommun saknar avtal med oss så kan det ändå vara möjligt för dig att söka.

När stänger ansökan till komvux?

Kursutbudet för våren 2022 släpps 23 september. Sista ansökningsdag är alltid åtta veckor innan kursen eller kurspaketet startar.

Hur gör du för att söka till komvux via internet?

Besök din hemkommuns hemsida och klicka dig vidare till vuxenutbildningen. Där framgår det vilket system de använder för ansökan. Gör ditt val, fyll i dina uppgifter och skicka in din ansökan. Det är din hemkommun som avgör om du får studera hos oss och det är din hemkommun som beställer kurserna av oss.

När kan man söka till komvux Göteborg?

Komvux har två stora ansökningsperioder varje år. Den första är i april och då kan du söka till kurser som startar i augusti. Den andra är i oktober då kan du söka till kurser som startar i januari. En del kurser kan även starta vid andra tider.

Hur man studerar på distans?

Här på Antagning.se kan du välja att bara söka fram de utbildningar som ges på distans i sökfunktionen. Klicka på "Fler sökalternativ" och markera "Visa bara distansutbildningar". Läs mer om distansstudier på Studera.nu.

Hur fungerar NTI skolan?

Distansstudier på komvux startar vid flera tillfällen under året, du är alltså inte begränsad av traditionella terminsstarter. Alla kurser är nationella och högskoleförberedande och merparten av kurserna är studiemedelsberättigade (CSN). Du börjar studera komvux på distans!