:

Hur mycket kostar det att föda barn i Sverige?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket kostar det att föda barn i Sverige?
 2. Var kan man föda barn i Stockholm?
 3. Vilket sjukhus är bäst att föda på?
 4. Vad kostar det på BB?
 5. Vad kostar det att föda barn?
 6. När tillhör man förlossningen?
 7. När tillhör man förlossningen Helsingborg?
 8. Får man föda i annat län?
 9. Vart får man föda?

Hur mycket kostar det att föda barn i Sverige?

I Region Skåne kostar en normal förlossning nämligen ungefär 28 000 kr. Om den blir komplicerad kan prislappen bli cirka 73 000 kr. Alltså aaaaaningen mer än 500 kr. Det kostar bara 200 kr att besöka en husläkare och 300 kr att träffa en specialist för exempelvis astma eller hudproblem.

Var kan man föda barn i Stockholm?

Förlossningsvård finns på följande sjukhus:

 • BB Stockholm, Danderyds sjukhus.
 • Danderyds sjukhus förlossningsklinik.
 • Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge förlossningsklinik.
 • Karolinska Universitetssjukhuset Solna förlossningsklinik.
 • Södersjukhusets förlossningsklinik.
 • Södertälje sjukhus förlossningsklinik.

Vilket sjukhus är bäst att föda på?

Man får föda på vilken förlossningsklinik man vill, men det är bara det landsting du bor i som måste tillhandahålla plats på BB. Vill du föda utanför ditt landsting är det viktigt att du får en remiss från ditt sjukhus hemma, som säger att de tar på sig kostnaden för din vård på valda BB efter födseln.

Vad kostar det på BB?

BB Stockholm råder förbud mot att filma eller fotografera personal och andra på våra avdelningar utan samtycke. Mamma betalar 100 kr per dygn från inskrivning till hemgång. Partner/medföljare betalar 100 kronor per dygn från ankomst. När barnet sedan är fött betalar partner/medföljare 700 kronor per dygn.

Vad kostar det att föda barn?

Du gör ett distriktssköterskebesök och betalar 200 kronor. Verklig kostnad: cirka 600 kronor. Du är med om en förlossning (som är okomplicerad) och betalar 100 kronor. Verklig kostnad: cirka 37 000 kronor.

När tillhör man förlossningen?

Till och med graviditetsvecka 21+6, kontakta 1177 Vårdguiden. Efter graviditetsvecka 22+0, kontakta förlossningen.

När tillhör man förlossningen Helsingborg?

När värkarbetet är regelbundet och värkarna tilltar i styrka och varar i cirka en minut så brukar det vara dags att åka till förlossningsavdelningen. Om vi har fullt på avdelningen kan vi behöva hänvisa dig till annan förlossningsavdelning i Lund, Malmö, Kristianstad, eller Ystad.

Får man föda i annat län?

Om du är gravid och blir hänvisad till en förlossningsort utanför länet har du rätt till ersättning för rese- och boendekostnader. Även om du själv väljer att föda på annan ort kan du ha rätt till ersättning. Du behöver också en remiss eller en betalningsförbindelse från Region Stockholm. ...

Vart får man föda?

*Du som föder FÅR föda precis vart du vill! Att föda hemma: Vid hemförlossning krävs lite mer av den födande. Den som väljer att föda hemma har ofta en tydlig bild på hur man vill ha det (eller hur man inte vill ha det).