:

När måste man aktivera SL kort?

Innehållsförteckning:

 1. När måste man aktivera SL kort?
 2. Hur spärrar man SL kort?
 3. Hur kan jag se när mitt SL kort går ut?
 4. Vad kostar 7 dagars SL kort?
 5. Vart funkar SL kort?
 6. Hur funkar bankkort som SL kort?
 7. Hur länge gäller en sms biljett SL?
 8. Hur länge är mitt SL kort giltigt?
 9. Vad kostar månadskort SL 2020?
 10. Hur mycket kostar SL kort för en vecka?

När måste man aktivera SL kort?

När du har laddat ned en periodbiljett utan ett fast startdatum till ett SL Access-kort måste du också aktivera biljetten inom 60 dagar i en spärr, på en buss eller i någon annan SL Access-utrustning.

Hur spärrar man SL kort?

Så här gör du för att spärra ditt kort:

 1. Klicka dig vidare till förlustgarantisidan.
 2. Logga in.
 3. Välj aktuellt kort och klicka på spärra.

Hur kan jag se när mitt SL kort går ut?

Kortet introduceras sannolikt i höst, för de kunder som vill använda det. 2023 ersätter det slutgiltigt accesskortet, säger Henrik Palmér, ansvarig för biljettsystemet vid trafikförvaltningen. Sätten att betala för sig i SL-trafiken har ändrats radikalt på senare år.

Vad kostar 7 dagars SL kort?

Prisjustering 5 januari 2021

ÅrsbiljetterPris idagNytt pris
90-dagar pensionär1 595 kr1 620 kr
7-dagar vuxen320 kr330 kr
7-dagar pensionär210 kr220 kr
7-dagar ungdom/student210 kr220 kr

Vart funkar SL kort?

Biljetten köper du i en SL Access-automat, som finns på tunnelbane- och pendeltågsstationer, samt på en del andra ställen i SL-trafiken. Du kan välja att skriva ut den på papper eller ladda den på ett SL Access-kort. Biljett laddad på ett SL Access-kort gäller i 75 minuter från det att du börjar använda den.

Hur funkar bankkort som SL kort?

Så fungerar det. Blippa ditt betalkort genom att föra den till den gröna läsaren vid spärren på bussen, betalstolpen eller de olika plattformarna. Tjänsten fungerar för alla kontaktlösa Visa/Mastercard/American Express (och alla enheter/devicer som stödjer NFC), från alla kortutgivare i världen.

Hur länge gäller en sms biljett SL?

Biljett köpt med mobiltelefon 25 kr Biljetten köper du via SL:s mobilapp "SL-Reseplanerare och biljetter". Biljetten gäller i 75 minuter från det att du aktiverar den i appen. Giltighetstiden står på biljetten i mobilen.

Hur länge är mitt SL kort giltigt?

En outnyttjad reskassa som du har laddat ned till ditt SL Access-kort finns kvar under kortets livslängd som är sex år. Därefter kan du föra över reskassan till ett nytt kort senast ett år efter det att kortets livslängd har gått ut.

Vad kostar månadskort SL 2020?

Den 5 januari nästa år höjs SL-taxan för ett månadskort till 950 kronor för vuxna och till 640 kronor för pensionär, ungdom och student. En enkelbiljett köpt med reskassa kommer att kosta 38 kronor för vuxna och 25 kronor för pensionär, ungdom och student.

Hur mycket kostar SL kort för en vecka?

SL-taxan för ett månadskort höjs till 950 kronor för vuxna och till 640 kronor för pensionär, ungdom och student. Enkelbiljett köpt med reskassa inklusive kontaktlöst kostar 38 kronor för vuxna och 25 kronor för pensionär, ungdom och student.