:

Hoeveel Lontwol nodig voor deken?

Innehållsförteckning:

  1. Hoeveel Lontwol nodig voor deken?
  2. Hoeveel wol heb ik nodig om een sjaal te breien?
  3. Hoeveel wol heb ik nodig?
  4. Hoeveel wol nodig voor trui maat 40?
  5. Hoeveel garen heb ik nodig om een sprei te haken?
  6. Welke steken voor een sjaal?

Hoeveel Lontwol nodig voor deken?

Voor het breien kun je de hele lont gebruiken, maar splitsen is ook mogelijk. Het breiwerk wordt dan minder grof. Voor een deken heb je ongeveer drie tot vijf kilo lontwol nodig.

Hoeveel wol heb ik nodig om een sjaal te breien?

Dus als je 8 bollen voor een trui nodig hebt, dan heb je er waarschijnlijk 4 nodig voor een sjaal. Wol te kort komen is heel vervelend, dus koop liever een bol extra dan te weinig. Staat het er niet op? Ga er dan vanuit dat je 3-5 bollen nodig hebt voor een sjaal.

Hoeveel wol heb ik nodig?

Er zijn meerdere mogelijkheden dit te berekenen. Op de wikkel van de wol staat de te gebruiken naalddikte aangegeven. Vermenigvuldig dit getal met 2 en voeg aan de uitkomst twee nullen toe. Dit zijn de grammen die je nodig hebt voor je trui!

Hoeveel wol nodig voor trui maat 40?

Op vrijwel ieder etiket staat een hoeveelheid die nodig is voor een normaal model trui in tricotsteek in een bepaalde maat. Meestal is dat maat 38/40, maar dat kan per leverancier verschillen. Zo heb je van de Ecopuno maar 6 bolletjes nodig voor een trui in maat 38/40 en van de Superbingo heb je 13 bolletjes nodig.

Hoeveel garen heb ik nodig om een sprei te haken?

Op elke bol staat het aantal grammen dat er in de bol zit vermeld. Stel je gekozen garen weegt 50 gram per bol dan deel je 900 door 50 = 18. Dan heb je 18 bollen nodig. Heb je bollen van 100 gram, dan heb je er 9 nodig.

Welke steken voor een sjaal?

De ribbelsteek, in het engels ook wel de garter stitch genoemd, behoort tot de eenvoudige breisteken en is erg geschikt voor het breien van een sjaal. Deze breisteek is gebaseerd op recht breien, door middel van de 4 stappen: Insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden.