:

Heb ik een KOR?

Innehållsförteckning:

  1. Heb ik een KOR?
  2. Hoe vraag je KOR aan?
  3. Hoe bereken je de KOR?
  4. Wat is het voordeel van KOR?
  5. Kan ik KOR opzeggen?
  6. Hoe vraag je btw vrijstelling aan?

Heb ik een KOR?

U kunt gebruik maken van de KOR als u in Nederland bent gevestigd en niet meer dan € 20.000 omzet in 1 kalenderjaar hebt. De KOR is er voor natuurlijke personen (eenmanszaken), combinaties van natuurlijke personen (bijvoorbeeld een vof) en voor rechtspersonen (bijvoorbeeld stichtingen, verenigingen en bv's).

Hoe vraag je KOR aan?

Wilt u zich aanmelden voor de KOR? Dat kan alleen met het aanmeldformulier. Het aanmeldformulier moet uiterlijk 4 weken voor de ingangsdatum van het aangiftetijdvak waarin u de KOR wilt laten ingaan, door ons zijn ontvangen. U krijgt een brief met daarin de definitieve ingangsdatum van de KOR.

Hoe bereken je de KOR?

Hoe berekent u de KOR? Stel, u betaalt 1600 aan btw in een jaar. Dan is uw berekening: € 18 = € 283.

Wat is het voordeel van KOR?

Deelname aan de KOR vermindert uw administratieve verplichtingen voor de btw. U hoeft geen facturen meer te sturen aan uw klanten. U doet ook geen btw-aangifte meer. In een aantal gevallen moet u toch incidentele aangifte doen voor de btw.

Kan ik KOR opzeggen?

Omdat u automatisch bent omgezet naar de KOR, bent u niet gehouden aan de minimale termijn van drie jaar en kunt u de KOR op ieder moment opzeggen. Opzegging betekent wel dat u de eerstvolgende drie jaar vastzit aan btw-verplichtingen, waaronder periodieke aangifte en voldoening van btw over de opgewekte stroom.

Hoe vraag je btw vrijstelling aan?

Wil je deze btw vrijstelling aanvragen, meld je dan aan via het formulier op de website van de Belastingdienst. Zodra je goedkeuring hebt ontvangen en gebruik maakt van de KOR, gaat de btw vrijstelling vanaf de start van het eerstvolgende kwartaal in. Vanaf dat kwartaal hoef je ook geen btw-aangifte meer te doen.