:

Är det laktos i Kexchoklad?

Innehållsförteckning:

  1. Är det laktos i Kexchoklad?
  2. Är det nötter i Sportlunch?
  3. Är Kexchoklad svenskt?
  4. Vad är Kexchoklad?
  5. Är det onyttigt med Kexchoklad?
  6. Hur stor är en Kexchoklad?
  7. Är Sportlunch nyttigt?
  8. När bytte Kexchoklad namn?
  9. Är Kexchoklad godis?

Är det laktos i Kexchoklad?

Kexchoklad har funnits sedan 1938 och nu kommer den även att tillverkas utan mjölk.

Är det nötter i Sportlunch?

socker, kakaosmör, helmjölkspulver, kakaomassa, vetemjöl, vegetabiliska fetter/oljor (palm, shea, kokos), vasslepulver (mjölk), skummjölkspulver, fettreducerat kakaopulver, salt, emulgeringsmedel (sojalecitin), aromer (bl. a. vanillin), bakpulver (e500). kan innehålla spår av hasselnötter.

Är Kexchoklad svenskt?

Kexchoklad är en av Sveriges mest uppskattade chokladprodukter och konfektyrmarknadens enskilt största produkt. Kexchoklad är en aktiv klassiker som har förgyllt vardagen för svenska folket sedan 1938.

Vad är Kexchoklad?

Kexchoklad är Cloettas aktiva svenska klassiker som har en speciell plats i många svenskars hjärtan. Kexchoklad är frasiga rån fyllda med choklad under ett täcke av läcker, ljus mjölkchoklad. Sveriges godaste mellanmål! Innehåller 60 g Kexchoklad.

Är det onyttigt med Kexchoklad?

En kexchoklad innehåller 280 kalorier och en kanelbulle 322 kalorier. Däremot innehåller de nästan inga nyttigheter, bara massor av socker som sätter blodsockret i svaj och snabbt gör dig sötsugen igen. Jämför det med ett mellanmål på två kokta ägg.

Hur stor är en Kexchoklad?

Sveriges godaste mellanmål. Kexchoklad, som lanserades redan 1938, är en av Cloettas aktiva svenska klassiker. Tre lager frasiga chokladöverdragna fyllda rån gör Kexchoklad till ett mellanmål för aktiva människor som snabbt behöver fylla på energibehovet. Kexchokladen (chokladbiten) har cirkamåtten 9,5 x 4 x 1 cm.

Är Sportlunch nyttigt?

Den populära chokladen är en modern och sportig chokladbit som passar vid de flesta tillfällena under dagen. Den goda Sportlunchen består av spröda wafers varvat med rikligt med mjölkchoklad, dess energirika innehåll gör att det är ett perfekt snacks före eller efter träning eller när man är sugen på något extra gott.

När bytte Kexchoklad namn?

Den rutiga klassikern Kexchoklad är svenska konfektyrmarknadens enskilt största produkt. Redan 1921 kom de chokladöverdragna rånet ut på marknaden, då under namnet "Fixe o' clock kex-choklad".

Är Kexchoklad godis?

I dag är Cloetta det mest igenkända varumärket i Sälen och Vemdalen. Det mest långsiktiga resultatet är dock att Kexchoklad inte bara ses som godis, utan som ett mellanmålsalternativ till en frukt eller en energibar, enligt Fredrik Sjöström.