:

Hur mycket får man för silverbestick?

Innehållsförteckning:

 1. Hur mycket får man för silverbestick?
 2. Vad är skillnaden mellan nysilver och silver?
 3. Vad får man för gamla silverbestick?
 4. Vad får man för en silversked?
 5. Hur mycket betalar pantbanken för silver?
 6. Hur mycket silver innehåller silverbestick?
 7. Hur vet man om det är silver eller nysilver?
 8. Vilket nummer har äkta silver?
 9. Vad gör man med gamla Silverskedar?
 10. Vad är gamla Silverskedar värda?
 11. Varför är nysilver värt många kronor?
 12. Vad är den ursprungliga betydelsen för nysilver?
 13. Vilka kedjor sålde föremål i nysilver?
 14. Vad är det enklaste sättet att avgöra om ett föremål består av silver eller nysilver?

Hur mycket får man för silverbestick?

NominalÅrtalInköpspris
SilverSilver tacka 1 kg. (999%)4550 kr
SilverSilver 925 % 1 gram2.35 kr
SilverSilverbestick 1 gram2.05 kr
1 kr15 kr

Vad är skillnaden mellan nysilver och silver?

Skillnadensilver och nysilver har absolut inget med ålder att göra. Skillnaden är att det är olika metaller. Silver är ett metalliskt grundämne med kemisk förkortning Ag, medan nysilver är en legering av koppar, zink samt vanligtvis nickel. Nysilver är således mässing (legeringen koppar/zink) i grund och botten.

Vad får man för gamla silverbestick?

Hos Finguld kan du sälja ditt silver. Vi köper silver i alla möjliga former och även platina. De silverföremål som vi köper mest av är smycken, bestick och mynt, men du kan även sälja dina andra föremål som är tillverkade i silver.

Vad får man för en silversked?

Silverpris per gram: Rent silver, sk finsilver - 2,99 kr/g. Sterling 925 - 2,25 kr/g. Kattfoten 830 - 2,04 kr/g.

Hur mycket betalar pantbanken för silver?

Vi betalar från:

Silver
5,00 kr/g
4,00 kr/g
3,25 kr/g

Hur mycket silver innehåller silverbestick?

830 silver kallas verksilver och är den vanligaste finhalten i matsilver. Den vanligaste smyckelegeringen är 925 tusendelar (92,5 %) silver och resten är koppar. 925 silver kallas även Sterling eller Sterlingsilver.

Hur vet man om det är silver eller nysilver?

Nysilver saknar ofta stämplar då det inte finns några regler som säger att det måste finnas sådana på oädla metaller och legeringar. Däremot förekommer frivilliga stämplar som många tillverkare använder. En av de mest spridda stämplarna för nysilver är EPNS som är förkortning av Electro-Plated Nickel Silver.

Vilket nummer har äkta silver?

Den vanligaste smyckeslegeringen är 925 tusendelar, det vill säga 92,5 procent, silver och resten är koppar. 925 silver kallas även Sterling eller Sterlingsilver. Sterlingsilver är vitare och mjukare att bearbeta än verkssilver. Det finns legeringar som kan likna äkta silver.

Vad gör man med gamla Silverskedar?

I olika skick, med olika vikt, renhetsgrad och stämplar. Till oss kan du sälja silverskrot, silverbägare eller silversmycken. Vi köper silverpokaler, silverfat och silverringar. Vi köper silver med såväl utländskt ursprung som svenskt buckligt, svartnat och skadat silver precis som vi köper andra silverföremål.

Vad är gamla Silverskedar värda?

Så mycket är silverskedarna värda Värdet i dag, när allt färre vill ha kaffeskedar, ligger på 500 kronor för tolv stycken.

Varför är nysilver värt många kronor?

 • Nysilver är i sig inte värt många kronor. I de allra flesta fall kan du räkna med att nysilvret inte är värt mer än helt vanlig mässing. Det brukar exempelvis gå att hitta ett äldre bestick-set om tio-tolv gafflar och knivar i nysilver för omkring 300-400 kronor.

Vad är den ursprungliga betydelsen för nysilver?

 • Den ursprungliga betydelsen var en förkortning från engelskans Electro-Plated Nickel Silver. I Sverige kom samma förkortning senare att bli Extra Prima Nysilver vilket finns stämplat på många nysilverföremål. Andra vanligt förekommande stämplar är ALP, Alpacca, Alpaca, NS, Prima NS, German Plate, German Silver samt motsvarande.

Vilka kedjor sålde föremål i nysilver?

 • Flera av de större kedjorna sålde och säljer alltjämt föremål i både silver och nysilver. Några som sålde nysilver var CG Hallberg, Guldsmedsaktiebolaget GAB och flera andra. Att föremålen därför kommer från, eller är inköpta hos en större kedja är ingen garanti för att det är riktigt silver.

Vad är det enklaste sättet att avgöra om ett föremål består av silver eller nysilver?

 • Det enklaste sättet att avgöra om ett föremål består av äkta silver eller nysilver är, som nämnt ovan, att titta på de stämplar som finns på föremålen. Äkta silver ska nämligen alltid ha stämplar som identifierar det som äkta silver. Silverföremål som är tillverkat i Sverige kan ha upp till sex olika stämplar: ...