:

Finns det några märkningar på tvättmedel t ex astma och Allergiföbundet?

Innehållsförteckning:

 1. Finns det några märkningar på tvättmedel t ex astma och Allergiföbundet?
 2. Vad gör Astma och Allergiförbundet?
 3. Hur vet jag om jag är allergisk mot tvättmedel?
 4. Vad är Svalanmärkt?
 5. Vilket tvättmedel till bebiskläder?
 6. Hur miljövänligt är Grumme?
 7. Vad är det astma?
 8. Vad kan man behöva tänka på socialt när det gäller astma?
 9. Kan man få utslag av sköljmedel?
 10. Vad är milt tvättmedel?

Finns det några märkningar på tvättmedel t ex astma och Allergiföbundet?

Tvättmedel och andra rengöringsprodukter för allergiker har tagits fram utan t. ex. parfym, för att minska och förhindra symptom som eksem. Hypoallergena produkter är ofta betecknade som allergivänliga och märkta med en svala, Astma- och Allergiförbundet märke.

Vad gör Astma och Allergiförbundet?

Vi på Astma- och Allergiförbundet arbetar dagligen för att hjälpa människor att få en bättre vardag och att kunna leva ett friskare liv.

Hur vet jag om jag är allergisk mot tvättmedel?

De ämnen som finns i tvättmedel och rengöringsprodukter har sällan befunnits orsaka allergiska reaktioner. Vissa känsliga personer kan ibland utveckla ett hudutslag som kallas ”kontaktdermatit” även från normal användning av tvättmedelsprodukter. Men enbart 10 % av alla hudreaktioner orsakas av allergier.

Vad är Svalanmärkt?

Syftet med Svalanmärkt är att medlemmarna ska kunna känna sig hjälpta i sitt val av produkter. De rekommenderade produkterna är märkta med förbundets namn och märke. Produkterna är fria från allergen, parfym och irriterande ämnen i sådan mängd att det inte finns några kända, medicinska rapporterade fall.

Vilket tvättmedel till bebiskläder?

Neutral Flytande Vittvätt eller Kulörtvätt när du ska tvätta babykläder. De innehåller varken parfym eller färgämnen och är utformade för att minimera risken för allergiska reaktioner på huden. Neutral är med andra ord ett perfekt tvättmedel för babykläder.

Hur miljövänligt är Grumme?

Grummes produkter är miljöanpassade och utvecklade för att effektivt rengöra ditt hem och dina kläder. De innehåller råvaror som samtliga är valda med stor omsorg om vår natur och vi försöker att inte använda några onödiga tillsatser. Alla produkter är miljömärkta med Svanen eller Bra miljöval.

Vad är det astma?

Astma är en sjukdom i luftvägarna som gör att det ibland blir svårt att andas. Det är också vanligt med långvarig hosta. Behandlingen består bland annat av olika läkemedel som du andas in. Med rätt behandling minskar eller försvinner oftast besvären.

Vad kan man behöva tänka på socialt när det gäller astma?

Enligt svenska och internationella rekommendationer innebär det att:

 • Du inte har några astmasymtom.
 • Inte hindras av astman i din vardag.
 • Inte behöver ta extra luftrörsvidgande medicin.
 • Inte har några besvärande biverkningar av din medicin.
 • Du har en normal lungfunktion.

Kan man få utslag av sköljmedel?

Symtom på parfymallergi Allergi mot parfym och kemikalier leder ofta till hudbesvär som allergiskt eksem. När det retande ämnet kommer i kontakt med huden innebär det att man kan få röda, torra utslag som kliar och ibland brister och vätskar sig. När blåsorna sedan torkar flagar huden.

Vad är milt tvättmedel?

Milda tvättmedel innehåller inte heller blekmedel eller optiskt vitmedel. Dessa tvättmedel har ett relativt lågt pH och rekommenderas därför för skonsam tvätt av känsliga material. Vissa milda tvättmedel innehåller enzymet proteas, som bryter ner eller löser upp smutsen från kläderna.