:

Vilken tandkräm ger vitare tänder?

Innehållsförteckning:

 1. Vilken tandkräm ger vitare tänder?
 2. Kan tandkräm bleka tänder?
 3. Hur får man bort gula tänder hemma?
 4. Vad kan man göra för att få vitare tänder?
 5. Vilken tandkräm är bäst för barn?
 6. Vilken är den bästa tandkrämen?
 7. Vilken typ av tandblekning är bäst?
 8. Finns det någon tandblekning som fungerar?
 9. Får man gula tänder av té?
 10. Får man gula tänder av gurkmeja?

Vilken tandkräm ger vitare tänder?

Sensodyne Gentle Whitening är en tandkräm som både gör tänderna vitare och lindrar ilningar och stärker svag emalj. Den ger både ett effektivt skydd mot ilningar och en mycket effektiv och skonsam rengöring. Den tar även bort plack och den innehåller fluor.

Kan tandkräm bleka tänder?

Tandkräm med viteffekt Det finns i dag mängder av tandkrämer som har en vit-effekt och kan användas för sig eller efter en blekning. Till exempel Brilliant smile whitening boost, en intensivkur som löser upp ytliga missfärgningar på tänderna och har hög fluorhalt för att motverka karies.

Hur får man bort gula tänder hemma?

Genom att borsta tänderna med bikarbonatspulver och vatten slipar du bort beläggningar och fläckar som sitter på tandytan. Det kan vara väldigt effektivt och även ta bort beläggningar som sitter hårt fast.

Vad kan man göra för att få vitare tänder?

Det finns olika metoder att bleka tänderna men alla görs med blekmedel, oftast i form av gel som läggs på tänderna. Ibland kombineras blekmedel med ljusbehandling eller laser. Att bleka sina tänder har blivit allt mer populärt och det finns många preparat att köpa som sägs göra tänderna vitare.

Vilken tandkräm är bäst för barn?

För barn yngre än 6 år bör man använda en tandkräm som innehåller 1 000 ppm fluor, och för barn äldre än 6 år fungerar en vuxentandkräm eller en tandkräm med 1 450 ppm bra. Undvik Weledas och Urtekrams alternativa tandkrämer, som inte innehåller fluor, det enda effektiva skyddet mot karies.

Vilken är den bästa tandkrämen?

Tandkräm Guide & Bäst i Test

 • Bästa tandkrämen mot tandsten & plack – Oral b Pro-Expert Protection. ...
 • Bästa tandkrämen mot karies & känsligt / blödande tandkött – Parodontax complete protection. ...
 • Bästa tandkrämen mot karies & försvagad emalj – Sensodyne Pro-Emalj Daily Protection.

Vilken typ av tandblekning är bäst?

Dentway Professional Whitening Strips har vunnit flera bäst i test med motiveringen att de är enkla att använda och ger resultat redan efter första användningen. Tandblekningen är suverän för hemmabruk och funkar både om du vill bleka tänderna från grunden eller om du vill fräscha upp redan vita tänder.

Finns det någon tandblekning som fungerar?

En tandblekning fungerar så att ämnet väteperoxid verkar på tanden och bryter ned allt organiskt material. Missfärgningar är ett organiskt material medan tandens emalj inte är organisk och påverkas därför inte. ... Du kan välja om du vill bleka dina tänder på klinik eller i lugn och ro hemma.

Får man gula tänder av té?

Skador på emaljen kan också vara orsak till missfärgning. Emaljen är vanligtvis det vitaste på tanden. Där emaljen slits bort ser tanden gulare ut. Tannin (garvsyra) som finns i bland annat rödvin och gör att färgämnen får bättre fäste.

Får man gula tänder av gurkmeja?

Om du vill prova själv kan det vara bra att veta att tänderna kommer att bli knallgula direkt efter att du borstat dem med ”guldtandkrämen.” Det gula försvinner dock när du borstar bort gurkmejan med vanlig tandkräm efteråt. Tänk också på att ha oömma kläder på dig när du borstar för att undvika fläckar från gurkmejan.