:

Vad är boendeparkering Malmö?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är boendeparkering Malmö?
  2. Får man stå på boendeparkering Malmö?
  3. Vad är boende parkering?
  4. Vad betyder boende skylt?
  5. Får man stå på boendeparkering?
  6. Får man stå på lastplats när man flyttar?

Vad är boendeparkering Malmö?

Om du är folkbokförd på en giltig adress inom ett boendeparkeringsområde kan du ansöka om tillstånd för boendeparkering. Tillståndet gör att du får parkera inom området under en längre tid och för en lägre avgift än besökare.

Får man stå på boendeparkering Malmö?

Se på kartan om du kan få boendeparkering Det innebär att du kan parkera under en längre tid för en lägre avgift än besökare om du tecknar ett abonnemang. Parkering Malmö erbjuder boendeparkering på tomtmark, dvs på enskild plats, privat mark, generellt avgränsade markparkeringar och parkeringshus.

Vad är boende parkering?

Alla får parkera på boendeparkeringar, men de som har ett boendeparkeringstillstånd får parkera på dessa platser under längre tid och för en lägre avgift. För att kunna få ett boendeparkeringstillstånd måste du vara folkbokförd i ett område där det finns boendeparkering.

Vad betyder boende skylt?

Ditt tillstånd gäller inom det område du är folkbokförd. Som besökare får du parkera på platser som har skyltar för boendeparkering, men du måste betala ordinarie taxa. Om du har tillstånd inom till exempel område Va (Vasastan) får du boendeparkera på platser med skyltenBoende Va”.

Får man stå på boendeparkering?

Alla får parkera på boendeparkeringar, men de som har ett boendeparkeringstillstånd får parkera på dessa platser under längre tid och för en lägre avgift. För att kunna ett boendeparkeringstillstånd måste du vara folkbokförd i ett område där det finns boendeparkering.

Får man stå på lastplats när man flyttar?

För parkering vid flytt gäller inga särskilda regler. Du får till exempel inte parkera flyttbilen på gångbana, eller hindra in- och utfart. Som vid all lastning och lossning av gods kan du tillfälligt stå där det är parkeringsförbud under det att du fyller eller tömmer flyttbilen.