:

Kan dagen efter piller påverka framtida graviditet?

Innehållsförteckning:

  1. Kan dagen efter piller påverka framtida graviditet?
  2. Är det möjligt att ha ägglossning direkt efter mens?
  3. Hur lång tid tar det att bli gravid igen efter missfall?
  4. Har man ägglossning efter missfall?
  5. Kan dagen efter piller påverka p-piller?
  6. Kan fostret skadas av dagen efter piller?

Kan dagen efter piller påverka framtida graviditet?

Akut-p-piller minskar kraftigt risken för graviditet efter oskyddat samlag. Risken att bli gravid minskar ju snabbare efter samlaget du tar pillret. Det som kan påverka skyddet är om du nyss har haft ägglossning. Gör därför alltid ett graviditetstest tre-fyra veckor efter att du tagit tabletten.

Är det möjligt att ha ägglossning direkt efter mens?

Även om du har regelbunden mens kan det hända att ägglossningen är oregelbunden. Ägglossningen sker nämligen inte en bestämd tid efter mensen utan ungefär fjorton dagar innan nästa mens kommer. Du kan använda p-appar och p-datorer för att räkna ut när det är som störst risk att bli gravid.

Hur lång tid tar det att bli gravid igen efter missfall?

Tre veckor efter aborten ska du ta ett graviditetstest, antingen själv hemma eller vid ett återbesök på abortmottagningen. Du kan bli gravid igen efter att du har gjort abort. Mensen brukar komma tillbaka efter 4-6 veckor. Då kan du bli gravid igen.

Har man ägglossning efter missfall?

Kroppen ställer vanligtvis om sig snabbt och det är möjligt att bli gravid redan ett par veckor efter ett missfall.

Kan dagen efter piller påverka p-piller?

Akut-p-pillret EllaOne kan påverka effekten av preventivmedel med hormoner. Du ska därför välja ett annat akut-p-piller än just EllaOne om du redan äter p-piller och har missat ett piller. Välj då istället Norlevo eller Postinor.

Kan fostret skadas av dagen efter piller?

Akut-p-piller kan inte skada ett eventuellt barn. Det finns de som är gravida trots att de äter p-piller (som inte fungerat av någon anledning - oftast på grund av glömska) och sedan behållit barnet, som inte fått några skador av detta. Det är ungefär samma hormoner i akut-p-piller som i p-piller.