:

Hur påverkar sociala medier det svenska språket presentation?

Innehållsförteckning:

  1. Hur påverkar sociala medier det svenska språket presentation?
  2. Hur sociala medier påverkar vårt språk?
  3. Kan sociala medier vara en hjälp vid träning?
  4. Hur påverkar internet det svenska språket?
  5. Hur har modern teknik påverkat det svenska språket?
  6. Vad kännetecknar språket i sociala medier?

Hur påverkar sociala medier det svenska språket presentation?

Ord och fraser som vi inte har använt tidigare kommer och går på sociala medier. ... Anna Antonsson, språkkonsult i svenska, säger att sociala medie-fraserna ibland kan vara försvenskade versioner från andra språk, till exempel engelska. – Folk har förfasat sig över engelskan inflytande på svenskan under hela 1900-talet.

Hur sociala medier påverkar vårt språk?

Eleverna upplever även de att sociala medier påverkar deras språkbruk på olika sätt. Resultatet av min studie visar att sociala medier påverkar eleverna genom att framförallt lära eleverna nya svordomar, som de sedan använder sig av i sitt vardagsspråk. Men de lär sig även en hel del engelska och flera förkortningar.

Kan sociala medier vara en hjälp vid träning?

Ja, med hjälp av sociala medier kan alla agera proffs och dela med sig av sina bästa tips om träning, kost och kosttillskott – utan någon som helst bakgrund. Det är alltså extra viktigt att du är källkritisk nu för tiden.

Hur påverkar internet det svenska språket?

Först och främst har Internet gett upphov till en mängd nya kommunikationssituationer, i form av elektronisk post, chatt, diskussionslistor av olika slag, hemsidor osv. Vi har alltså fått nya kommunikationskanaler med egna, i vissa fall helt nya, möjligheter och begränsningar.

Hur har modern teknik påverkat det svenska språket?

Teknikutvecklingen med datorer och mobiltelefoner gör att vi skriver väldigt mycket mer i dag än för ett par decennier sedan, både på fritiden och i arbetet. Vi skriver i fler kommunikationsmedier och i fler textgenrer, som webbtexter, e-post, chatt, sms, bloggar och andra sociala medier.

Vad kännetecknar språket i sociala medier?

Skillnad på talspråk och skriftspråk Grammatiska fel är vanligt och ord används med “fel” betydelse. ... Ord ska användas i sin ursprungliga betydelse, det ska vara rätt benämningar och språket ska varieras så det inte upprepar samma ord ideligen. Det kräver även en viss ordkunskap.