:

Hur påverkar hjärnan av tv-spel?

Innehållsförteckning:

  1. Hur påverkar hjärnan av tv-spel?
  2. Vilket kognitivt område förbättras av tv-spel?
  3. Är det bra att spela?
  4. Vad är bra med att spela?
  5. Finns många fördelar med dataspel enligt forskarna?

Hur påverkar hjärnan av tv-spel?

De delar av hjärnan som har hand om finmotorik, minnesskapande och rumsuppfattning kan utvecklas med hjälp av tv-spel, enligt en studie. Forskare i Berlin har låtit en försöksgrupp bestående av vuxna spela det klassiska tv-spelet Super Mario 64 totalt 30 minuter om dagen under en tvåmånadersperiod.

Vilket kognitivt område förbättras av tv-spel?

Ny forskning, publicerad i den vetenskapliga tidskriften Nature, visar att vissa typer av tv-spel förbättrar den kognitiva förmågan hos äldre. Annan forskning visar på ökat blodflöde till viktiga delar av hjärnan då älde spelar. Något som spelutvecklarna naturligtvis tar fasta på.

Är det bra att spela?

Tv-spel kan stärka personers mentala hälsa. ... Studien, som genomfördes på Oxford University, visar att spelen kan vara bra för spelarens mentala hälsa och ökade i många fall välmåendet. Spelandet har ofta beskrivits som något negativt för personer, och studien ses som ett bevis mot påståendet, enligt The Guardian.

Vad är bra med att spela?

Att spela snabba actionspel på dator och tv utvecklar hjärnan och synen mer än om man inte spelar alls, eller om man spelar lugnare spel. Dessutom ökar det förmågan att fokusera och koncentrera sig på en uppgift. Det hävdar forskare som granskat hur dataspelande påverkar hjärnan.

Finns många fördelar med dataspel enligt forskarna?

Det är främst ordförrådet som förbättras. Men andra områden som skriv-, läs- och muntlig förståelse har också visat sig vara bättre hos dataspelare. Pia Sunqvist tycker att dataspel förtjänar ett bättre rykte när det kommer till att lära sig saker.