:

Vilken typ av träning kan ingå för en person som har MS?

Innehållsförteckning:

  1. Vilken typ av träning kan ingå för en person som har MS?
  2. Kan MS bli bättre?
  3. Kan man träna med MS?
  4. Hur många personer har MS i Sverige?
  5. Vad hjälper mot MS?

Vilken typ av träning kan ingå för en person som har MS?

Promenader, cykelturer och bassängträning som utförs regelbundet är mycket bra träningsformer. Lätta till medelsvåra symtom som ger funktionsbortfall. Kraftiga symtom som ger nedsatt motorisk förmåga.

Kan MS bli bättre?

Det kanske inte går att uppnå hur bra resultat som helst, men i princip alla kan bli bättre om de tränar. Ett vanligt problem hos personer med MS är en ökad känslighet mot värme, vilket kan försvåra möjligheterna till fysisk aktivitet.

Kan man träna med MS?

Vetenskapliga studier visar att fysisk aktivitet och träning vid MS bland annat kan leda till bättre kondition, muskel- styrka och balans- och gångförmåga samt minskade besvär av trötthet och depressiva symptom.

Hur många personer har MS i Sverige?

Multipel skleros eller MS är en neurologisk diagnos som angriper hjärna och ryggmärg. Bland de neurologiska diagnoserna är multipel skleros, MS, en av de vanligaste. I Sverige lever cirka 20 000 personer med MS. De flesta är mellan 20 och 40 år när de får diagnosen.

Vad hjälper mot MS?

Det finns ingen behandling som kan ta bort sjukdomen helt. Men det finns läkemedel som bromsar sjukdomsförloppet och som kan lindra besvären. De förebyggande bromsläkemedel som finns registrerade i Sverige och används för MS-behandling är följande: interferon-beta.