:

Hur påverkar socker miljön?

Innehållsförteckning:

  1. Hur påverkar socker miljön?
  2. Vad gör tomma kalorier?
  3. Är godis tomma kalorier?
  4. Varför heter det tomma kalorier?
  5. Vad ger kalorier?

Hur påverkar socker miljön?

Historiskt har stora områden skog i bland annat Brasilien och Västindien (där 50 procent av sockerproduktionen kommer från) skövlats för att ge plats åt sockerrörsplantager. Idag kommer den största miljöpåverkan från när man processar sockerrör. Då skapas utsläpp av koldioxid, svaveloxid, kolmonoxid och kväveoxider.

Vad gör tomma kalorier?

Produkter med mycket energi i form av fett, tillsatt socker och alkohol, t. ex. chips, kakor, godis, glass, läsk, öl eller vin, innehåller många kalorier men nästan ingen näring.

Är godis tomma kalorier?

17 procent av totala mängden kalorier kommer från godis, läsk, kakor och snacks. Det är för mycket eftersom den här typen av mat ger tomma kalorier, utan så mycket näring. Tjejer äter mer godis och choklad än killar, men killar dricker mer läsk och saft.

Varför heter det tomma kalorier?

Anledningen till att begreppet kallas just "tomma" kalorier är att kalorierna inte innehåller någonting, det vill säga att livsmedlen inte innehåller något av värde för kroppen bortsett från just kalorier. Exempel på livsmedel med tomma kalorier är: godis, glass och läskedrycker.

Vad ger kalorier?

Kalorier är den mängd energi som kroppen utvinner ur det vi äter och sedan använder till kroppens alla olika system. Kalorierna utvinns från näringsämnen i maten i form av fett, kolhydrater, protein, fibrer och alkohol som alla innehåller energi.