:

Hur många i Sverige har en Iphone?

Innehållsförteckning:

  1. Hur många i Sverige har en Iphone?
  2. Hur många procent av Sveriges befolkning har mobiltelefon?
  3. Vilken telefon är vanligast i Sverige?
  4. Hur många procent av jordens befolkning har en mobil?
  5. Hur många procent av världens befolkning har en smartphone?
  6. Vilken mobil är vanligast i Sverige?

Hur många i Sverige har en Iphone?

Enligt siffrorna är det 41 procent av svenskarna över 12 år som har en Iphone, medan 37 procent har en Androidmobil. Hela 16 procent använder fortfarande en mobil som inte är en smartphone. Det är framför allt i åldersgruppen 12-15 år som Iphone dominerar, där har 63 procent en Iphone medan 37 procent har Android.

Hur många procent av Sveriges befolkning har mobiltelefon?

Det är 98 procent av Sveriges befolkning som har en mobiltelefon och 85 procent av befolkningen har en smart mobil. Det är en ökning med 4 procentenheter sedan förra året (2016) då 81 procent av befolkningen hade en smart mobil.

Vilken telefon är vanligast i Sverige?

Fler svenskar har en Iphone än en Android vilket ligger i linje med år 2018. Profilen på Iphoneanvändare och Androidanvändare skiljer sig något år. Iphone används i högre utsträckning av kvinnor (54%) än män (42%).

Hur många procent av jordens befolkning har en mobil?

Mobiltelefonanvändandet tycks fortsätta att öka i världen, för nu rapporterar Venturebeat om de senaste siffrorna från GSMA Intelligence som visar att hela 5 miljarder människor har tillgång till en mobiltelefon, vilket är cirka två tredjedelar av jordens befolkning.

Hur många procent av världens befolkning har en smartphone?

Detta motsvarar 66 procent av världens befolkning.

Vilken mobil är vanligast i Sverige?

3000 personer tillfrågades och 42 % av dem svarade… iPhone! Dem ser man oftast i storstäderna, i åldersgruppen 35-55 år. I den något yngre målgruppen kommer iPhone först på tredje plats, och i åldrarna 16-19 år är det Samsung som kniper förstaplatsen (46 %).