:

När ska man byta rem moped?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man byta rem moped?
  2. Vad är kopplingsfjädrar?
  3. Varför går Variatorrem?
  4. Hur länge håller en drivrem?
  5. Hur länge ska man köra in en rem?

När ska man byta rem moped?

Drivremmen bör kontrolleras var 3000km. Kolla så att den inte börjat fransa sig och att inga tänder börjat lossna. Ju mer sliten remmen är desto smalare blir den vilket resulterar i att kraftöverföringen försämras och mopeden går långsammare.

Vad är kopplingsfjädrar?

Kopplingsfjädrarna i kopplingen Kopplingsbackarnas uppgift är att gripa in och överföra kraften till bakhjulet med minimal effektförlust utan att tillslaget upplevs ryckig eller släpigt. Hårda kopplingsfjädrar - Kopplingsbackarna hålls tillbaka av kopplingfjädern tills ett högre varvtal uppnås.

Varför går Variatorrem?

Dina variatorer måste vara i bra skick. Slitna bussningar i primärvariatorn för lock och rörliga skivan kan orsaka att de binder och kärvar. Vilket kan leda till problem med remmen. Kontrollera även bussningar i rullar och vikter, som kan leda till ökad friktion/värme om dom är i dåligt skick.

Hur länge håller en drivrem?

i De flesta fall händer inget mer än att motorn slutar driva, men har man otur "särskilt vid trim" kan motorn skadas när remmen går av. Remmen kan hålla allt från 800-mil till 2000-mil, men för att vara på säkra sidan bör man byta remmen ganska regelbundet.

Hur länge ska man köra in en rem?

En ny rem kräver en inkörnings period om minst 4-5 mil för att maximera livslängden och prestandan. Målet med inkörningen är först och främst att nöta in variatorremmen för att matcha variatorskivornas slitageprofil.