:

Hur ofta ska man byta pjäxor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta ska man byta pjäxor?
  2. Hur stor ska en pjäxa vara?
  3. Hur länge kan man ha pjäxor?
  4. Hur mycket större ska en Längdpjäxa vara?
  5. Hur stor pjäxa barn?

Hur ofta ska man byta pjäxor?

Hur länge kan man egentligen ha sina skidor / pjäxor innan det är dags att ta farväl av dom? Svår fråga att svara på, men om man åker ca 3-4veckor per år så skulle jag säga att man ska försöka byta skidor och /eller pjäxor efter ca 4-5år.

Hur stor ska en pjäxa vara?

Rekommendationen är att välja den storlek som är precis över ditt fotmått, d.v.s. om din fot mäter 26,9 cm ska du välja en pjäxa med storleken 27.5. Pjäxans bredd benämns som läst och desto bredare läst, desto högre komfort. För optimal passform bör du välja en lästbredd som är något smalare än din fot.

Hur länge kan man ha pjäxor?

Ett par bra pjäxor håller uppåt 8–10 år, eller några år mindre om du åker riktigt mycket.

Hur mycket större ska en Längdpjäxa vara?

Hitta rätt storlek De flesta använder en tjockare strumpa vid längdskidåkning och därför ska dina längdpjäxor vara en halv till en hel storlek större än dina springskor.

Hur stor pjäxa barn?

För växande fötter är grundregeln att pjäxan ska vara en centimeter längre än foten. Om barnets fot är 19,5 cm lång ska du alltså välja en pjäxa som är 20,5 cm. Ett vanligt misstag är att tänka att barnet kan växa i pjäxorna, men köper du en för stor pjäxa kommer barnet inte kunna kontrollera skidorna.