:

Hur länge kan man förvara äppelmos?

Innehållsförteckning:

 1. Hur länge kan man förvara äppelmos?
 2. Kan man frysa äppelmos i glasburkar?
 3. Hur länge kan man frysa äppelmos?
 4. Är äppelmos onyttigt?
 5. Hur länge håller äppelmos i kylskåp?
 6. Hur får man äppelmos tjockare?
 7. Kan man frysa in i glasburkar?
 8. Kan man frysa marmelad i glasburkar?
 9. Vad passar till äppelmos?
 10. Hur kan du koka äppelmos på?
 11. Hur många äpplen får man till en liter äppelmos?

Hur länge kan man förvara äppelmos?

Min burk höll i cirka 2-4 veckor i kylskåpet, men detta kan som sagt variera mycket, bland annat på grund av det jag nämnde innan, men också beroende på hur kallt man har det i kylskåpet. Tänk på att alltid använda en ren sked när du tar av äppelmosethåller det längre.

Kan man frysa äppelmos i glasburkar?

Till hemkokt äppelmos passar syrliga och mjöliga äppelsorter bra - exempelvis Transparent Blanche. En omgång äppelmos - du kan lägga in i glasburkar eller frysa in i plastburkar. ... Snabbt äppelmos på äpplen med rött skal som mixats med lite socker.

Hur länge kan man frysa äppelmos?

Fruktmos (till exempel äppelmos): cirka 12 månader.

Är äppelmos onyttigt?

Passar lika bra att äta som de är eller användas i en äppelpaj eller i ett nyttigt äppelmos utan tillsatt socker. Goda äpplen från egna tomten. Idag plockade jag några av de goda äpplena och gjorde mos av. Då moset inte innehåller något socker är hållbarheten i kylen kort, men lägg i små burkar och lägg i frysen.

Hur länge håller äppelmos i kylskåp?

En hög sockerhalt är det som gör att vanlig sylt håller sig länge i en burk i kylen. Osötad äppelmos behöver därför frysas in om du gör en stor sats. I kylen håller den sig lite mer än en vecka.

Hur får man äppelmos tjockare?

Det kan ha varit för lite pektin i frukten eller bären för att koka sylten/marmeladen med enbart vanligt strösocker. Man kan blanda 50/50 med syltsocker för en tjockare konsistens.

Kan man frysa in i glasburkar?

Det går alldeles utmärkt att frysa in mat i glas. Glas tål gott och väl att frysas utan att spricka. Det enda du ska tänka på är att lämna ett par centimeter luft högst upp i burken eftersom maten utvidgas när den är fryst.

Kan man frysa marmelad i glasburkar?

Tack för din fråga. Det ska gå bra att frysa in sylt i plastpåsar men kvaliteten kan försämras något då sylten kan bli lite vattnig och därmed lösare. ... Det som ger bäst resultat och hållbarhet är att koka sylt med vårt syltsocker och använda steriliserade glasburkar.

Vad passar till äppelmos?

 • Till äppelmos passar de flesta äpplen men bäst blir syrliga och mjöliga äppelsorter. Sådana som inte är så goda att äta är ju lämpligt att koka till äppelmos. Några svenska äpplen som passar är förslagsvis Ingrid Marie, Cox Orange, Gravensteiner, Katja, Rubinola eller Aroma.

Hur kan du koka äppelmos på?

 • Det finns flera olika sätt att koka äppelmos på. Du kan klyfta upp äpplena med skal och kärnhus, koka dem mjuka i en kastrull med lite vatten och sedan passera äppelklyftorna till ett mos med hjälp av en köksassistent, sil eller klassisk äppelvagga. Koka upp på nytt tillsammans med socker.

Hur många äpplen får man till en liter äppelmos?

 • Ett kilo äpplen motsvarar cirka 600 gram eller en liter skalade tärnade äpplen - det blir ungefär 6-7 dl äppelmos. En grundregel är att ta till 1 liter äpplen: 1 dl socker och 1/2 dl vatten samt 1/2 krm askorbinsyra. Nedan recept med 2 kg äpplen ger runt 3 burkar på vardera 4 dl. Mycket och hållbart äppelmos.