:

Vilket land kommer Tsatsiki ifrån?

Innehållsförteckning:

  1. Vilket land kommer Tsatsiki ifrån?
  2. Är tzatziki grekiskt?
  3. Är tzatziki Grekisk?
  4. Hur länge håller en öppnad tzatziki?
  5. Är tzatziki nyttigt?

Vilket land kommer Tsatsiki ifrån?

Tzatziki är en vitlöksås med speciell, fräsch karaktär. Den har sina rötter i det grekiska köket, men blivit känd och uppskattad i hela världen. Den kompletterar måltiden med sin milda och pikanta fräschör. Den kan omvandla grillspett, dipp, korv eller bakad potatis till en riktig festmåltid.

Är tzatziki grekiskt?

Tzatziki bjuds ofta som förrätt på grekisk restaurang. Det är en idealisk liten rätt för att hålla gästerna sysselsatta och på gott humör i väntan på maten. Ställ fram bröd och grönsaker att dippa. Tzatziki kan även serveras som kall sås eller tillbehör.

Är tzatziki Grekisk?

Tzatziki denna härliga grekiska sås - en riktig delikatess - som har blivit en svensk klassiker. Yoghurt, riven gurka, pressad vitlök och olivolja är vad du behöver för en sås som passar till grillat kött, fisk, bröd, sallad - ja, till nästan allt!

Hur länge håller en öppnad tzatziki?

Innehållsdeklaration: INGREDIENSER YOGHURT 74%, gurka 20%, rapsolja, förtjockningsmedel (E1442), vitlök 1%, salt, konserveringsmedel (E202), surhetsreglerande medel (citronsyra). Förvaring: Kylvara, förvaras vid max +8°C. Öppnad förpackning är hållbar cirka fem dagar i kylskåp.

Är tzatziki nyttigt?

Tzatziki är en hälsosam sås att använda till grillat. Men den kan bli ännu bättre genom att göra den på kvarg och därmed få mer protein. Häll upp kvargen i en skål och riv gurkan. Pressa sedan i vitlöken med en vitlökspress och addera därefter vatten till du får den konsistens du vill.