:

Kan man frysa soltorkade tomater i olja?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man frysa soltorkade tomater i olja?
  2. Är soltorkade tomater torkade i solen?
  3. Varför blötlägga soltorkade tomater?
  4. Kan man frysa Semitorkade tomater?
  5. Hur mycket tomater kan man äta per dag?

Kan man frysa soltorkade tomater i olja?

Antingen kan du förvara dem i en lufttät fryspåse i kylen i en vecka, eller så kan du frysa ner dem. Behåll dem på den bakplåtspappersklädda plåten tills det att de hårdnat och lägg sedan över dem i en fryspåse. Om de är för stela efter att du tinat dem: lägg dem i vatten eller olja så återfår dem sin mjukhet.

Är soltorkade tomater torkade i solen?

Torkade tomater (soltorkade tomater) är tomater som skurits i bitar och som traditionellt läggs på lakan i solen någon dag för att torka. "Soltorkad" låter positivt, men solljus skadar aromämnen och pigment.

Varför blötlägga soltorkade tomater?

Soltorkade tomater används i maträtter, såser, sallader, röror m.m. Den fylliga goda tomatsmaken gör sig mycket bra i många rätter. Köper man torkade tomater i lösvikt kan de behöva blötläggas i lite varmt vatten före användning om man inte lägger ner dem i en puttrande gryta förstås där det redan finns vätska.

Kan man frysa Semitorkade tomater?

6. Låt tomaterna svalna. 7. Semitorkade kan frysas in till senare, helt torra kan förvaras i en tätslutande burk.

Hur mycket tomater kan man äta per dag?

Resultaten var häpnadsväckande då man kommit fram till om man äter minst 150 g tomater om dagen minskar risken att utveckla prostatacancer med hela en femtedel. Forskarna tror att det är den höga halten lykopen som är hemligheten. Så fritt fram för tomatpuré, krossade tomater, tomatjuice och ketchup!