:

När ska man dricka grappa?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man dricka grappa?
  2. Är grappa gott?
  3. Hur stark är grappa?
  4. Hur dricker man Strega?
  5. Kan man dricka gammal Rom?

När ska man dricka grappa?

Efter maten, gärna som en digestif. Är grappan ung serveras den i ett tulpanformat glas medan en äldre, fatlagrad grappa kan serveras i cognacsglas. Många menar att man ska hälla upp spriten och sedan vänta 10-15 minuter.

Är grappa gott?

Olagrad grappa är vattenklar som vodka och oftast billigare är ekfatslagrad. Det är en intensiv, druvig och väldigt upplyftande spritsort som i Italien ofta tas som en “Caffè corretto,” alltså blandad med espresso. Dricks den ren som en aperitif får den gärna vara sval, runt 10 grader.

Hur stark är grappa?

Grappa är en EU-skyddad beteckning och får bara användas för italienska pressrestdestillat. Den görs huvudsakligen i norra Italien i vinregioner som Friuli, Veneto och Piemonte. Alkoholhalten ska vara minst 37,5 procent och max 86 procent.

Hur dricker man Strega?

Häll kaffe och Strega i ett irländskt kaffeglas och tillsätt sedan ca en tesked socker. Flyta lite grädde på toppen och strö över muskotnöt. Tänk att du tittar över solnedgången i Toscana medans du smuttar på din exotiska kaffedrink.

Kan man dricka gammal Rom?

Ett år. Vissa rom längre, vissa kortare. Sen kan du säkert förlänga den tiden genom att täta, hälla över den till småflaskor och förvara dem mörk och svalt. Men vårt tips är att njuta av den medans den är färsk!