:

Hur snitta hortensia?

Innehållsförteckning:

 1. Hur snitta hortensia?
 2. Hur hög blir Hortensia?
 3. Kan man duscha Hortensia?
 4. Hur kan du övervintra Hortensia?
 5. Hur kan man beskära hortensian?
 6. Kan man övervintra Hortensia i kruka?
 7. Hur gör man med Hortensia och rhododendron?

Hur snitta hortensia?

Hortensia som snittblomma: Snitta ett långt, diagonalt snitt med en vass kniv. Gör gärna ett nytt snitt varje dag. Använd rikligt med ljummet till varmt vatten. Placera din hortensia ljust, men inte i direkt solljus.

Hur hög blir Hortensia?

Det är få växter som kan konkurrera med en blommande hortensia. Trädgårdshortensian blir omkring en meter hög och växer som en tät buske. Den finns i många olika färger och nyanser, de vanligaste är vit, blå och rosa.

Kan man duscha Hortensia?

Hortensian ska placeras i rumstemperatur och så ljust som möjligt. Tänk på att den inte trivs i direkt solljus under blomningstiden. Helst ska växten ställas svalt på natten. Duscha bladen varje dag och vattna rikligt.

Hur kan du övervintra Hortensia?

 • Övervintring Övervintra hortensian frostfritt eller nergrävd i jorden.Täck plantan med löv och grenar vintertid och beskär bara sparsamt. Fler tips för din hortensia. Murgröna är fint att samplantera med hortensia. Hortensian grönskar sent så ha tålamod på våren. Rosa och blå hortensior kan skifta färg beroende på surhetsgraden ...

Hur kan man beskära hortensian?

 • Vattna hortensian regelbundet och rikligt. Näring Gödsla ett par gånger under sommaren med rhododendrongödsel. Beskäring Klipp bort vissna blommor efterhand så håller sig plantan fin. Övervintring Övervintra hortensian frostfritt eller nergrävd i jorden.Täck plantan med löv och grenar vintertid och beskär bara sparsamt.

Kan man övervintra Hortensia i kruka?

 • Att övervintra hortensia i kruka är svårt, om man inte har tillgång till ett ljust och frostfritt vinterrum som till exempel ett inglasat uterum. Då är det bättre att plantera ut växten. I södra delarna av vårt land klarar den sig fint, men i kallare delar bör den vintertäckas.

Hur gör man med Hortensia och rhododendron?

 • Vid utplantering, använd hortensia- eller rhododendronjord. Vattning. Vattna hortensian regelbundet och rikligt. Näring. Gödsla ett par gånger under sommaren med rhododendrongödsel. Beskäring. Klipp bort vissna blommor efterhand så håller sig plantan fin. Övervintring.