:

Hur länge brukar kondomer hålla?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge brukar kondomer hålla?
  2. När är en kondom för gammal?
  3. Kan en kondom bli för gammal?
  4. Hur mycket skyddar en kondom?
  5. Hur Såkert är kondom?
  6. Hur säkert är det att använda kondom?

Hur länge brukar kondomer hålla?

Hur länge håller kondomer innan de går ut? Utgångsdatum står alltid angivet på både förpackningen och omslaget på varje enskild kondom. Efter att de har paketerats håller kondomer vanligtvis i fyra år. Använd aldrig en kondom efter utgångsdatum.

När är en kondom för gammal?

Hej Wilmer! Det är bra att kontrollera bäst före-datumet som finns på kondomen och inte använda gamla. En kondom som är gammal kan vara uttorkad och risken för att den ska spricka är större.

Kan en kondom bli för gammal?

När kondomer blir gamla blir de sköra och går lättare sönder. Man ska alltså inte lita på gamla kondomer, och det är därför de har ett bäst före-datum.

Hur mycket skyddar en kondom?

Bland par som använder kondom (för att undvika graviditet) vid varje samlag blir cirka två kvinnor av 100 gravida under ett år. Det är inte samma sak som 2% (per 100 samlag). Dessa hundra par har ju sammanlagt massor med samlag under ett år.

Hur Såkert är kondom?

Bland par som använder kondom (för att undvika graviditet) vid varje samlag blir cirka två kvinnor av 100 gravida under ett år.

Hur säkert är det att använda kondom?

Kondom och femidom är de enda metoderna som också skyddar mot könssjukdomar. Du och den eller de som du har sex med delar på ansvaret för att skydda er mot graviditet. Kopparspiral är ett väldigt säkert skydd om du inte vill få till en graviditet. Kondom är ett säkert skydd både mot graviditet och könssjukdomar.