:

Vad gör man med Dadelmassa?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör man med Dadelmassa?
  2. Är det nyttigt med Dadelbollar?
  3. Hur länge håller sig Dadelbollar i kylen?
  4. Hur tar man bort kärnorna ur dadlar?
  5. Hur många kalorier är det i en Dadelboll?
  6. Är dadlar bättre än godis?

Vad gör man med Dadelmassa?

Jag använder dadelmassa till mina dadelbollar. Det är urkärnade dadlar som finfördelats till en masa. Finns att hittas i de flesta livsmedelsbutiker med utbud från Mellanöstern. Massan är ganska fast i konsistensen och är därför lättare att använda om man vill forma bollar eller i bakverk.

Är det nyttigt med Dadelbollar?

Nyttiga dadelbollar Dadlar är rika många massor av vitaminer och mineraler som C och A-vitamin, kalcium, magnesium och järn. Bollarna på dadlar (som gärna innehåller nötter) ger snabb men bra energi som varar länge vid träning och när eftermiddagströttheten sätter in.

Hur länge håller sig Dadelbollar i kylen?

Mixa allt till en stor boll. Går inte smeten ihop späd så med lite kaffe eller vatten (räcker med typ 1 tsk). Forma bollar och rulla i kokos. Håller upp till en hel vecka i kylen.

Hur tar man bort kärnorna ur dadlar?

1. Kärna ur dadlarna om de inte är redan är urkärnade. Skär ett längsgående snitt och pilla ur kärnan.

Hur många kalorier är det i en Dadelboll?

Njut av dessa kalorisnåla och nyttiga dadelbollar med valnötter! Receptet räcker till 15 bollar/portioner och innehåller endast 87 kalorier (kcal) per dadelboll.

Är dadlar bättre än godis?

Svaret är att de inte är nyttigare än annan torkad frukt men de innehåller mer socker och har högre GI-värde (se listan nedan). Dadlar bör man alltså inte äta till vardags om man vaktar sina blodsockernivåer. De är mer en godis/dessert-ingrediens som man äter då och då.