:

Vad är Scootboots?

Innehållsförteckning:

 1. Vad är Scootboots?
 2. Vilka boots är bäst?
 3. Hur sätter man på boots häst?
 4. Varför använda boots på häst?
 5. Kan man ha boots på sommaren?
 6. Hur sätter man på benskydd på häst?
 7. Varför använder man benskydd på häst?
 8. Varför Strykkappor?
 9. Kan man ha Chelsea boots på sommaren?

Vad är Scootboots?

Scootboot är enkla att hålla rena då det inte finns tyg eller kardborredelar. Materialet gör att den inte drar åt sig fukt vid ridning i blöt terräng. Den är tillverkad av mycket stark TPU (termoplastisk uretan) med fästremmar vilket ger en superb motståndskraft i alla typer av terräng.

Vilka boots är bäst?

Renegade är en väldigt bra boots med stabil sula och fint formade efter hovkapseln. I Renegade kan man lägga i en tunnare typ av sula. Har du en friskare hov är ökad rörelse positivt för utvecklignen - då kan det vara en fördel att välja boots som är mer följsamma och om tillåter den vertikala rörelsen i hoven.

Hur sätter man på boots häst?

Hur sätter manhästen boots?

 1. Börja med att borsta av hästens ben och karled för att minska risken för skav.
 2. Borsta sedan av bootsen för att minska risken för skavsår.
 3. Placera bootsenhästens hov med spännet uppåt.
 4. Spänn bootsen med kardborreband.

Varför använda boots på häst?

Boots. Använder man på hästen så att dom inte trampar sig nere på benet vid ballarna (ovanför hoven). Boots finns i olika varianter, en modell trär man över hoven och en annan är delad med kardborreband.

Kan man ha boots på sommaren?

sommaren är cut-out ankelboots och rockiga boots särskilt snygga. På vintern kan du bära lite mer ordentliga stövlar till din klänning.

Hur sätter man på benskydd på häst?

Viktigt att tänka på när man sätter på skydden är att kardborrebanden ska spännas bakåt. På så sätt blir trycket mot framsidan av benen, istället för baksidan där hästens känsliga senor sitter. Detsamma gäller när man använder lindor.

Varför använder man benskydd på häst?

För att skydda hästen mot eventuella slag eller om den har en tendens att slå ihop benen vid träning kan du använda benskydd på hästen. Exempel på skydd är senskydd och strykkappor, och de är olika utformade för att passa fram- eller bakbenen.

Varför Strykkappor?

Skydda hästens känsliga ben med strykkappor som skyddar när hästen stryker benen mot varandra. Dessa är oftast förstärkta på insidan med extra hårdplast som står emot stötar och slitage.

Kan man ha Chelsea boots på sommaren?

Den här säsongen är de klassiska chelseabootsen åter heta, men med lite mer attityd än tidigare. Ett par chelseaboots är för många det självklara valet när sommaren övergår till höst.