:

Hur länge håller vattenpelare?

Innehållsförteckning:

  1. Hur länge håller vattenpelare?
  2. Hur länge använder man fodrat regnställ?
  3. Är kulings regnkläder bra?
  4. Hur bra är 3000 vattenpelare?
  5. När börjar ni med fodrat regnställ?
  6. När ska man ha skalkläder?

Hur länge håller vattenpelare?

Ett plagg som har 2000 mm vattenpelare är inte vattentätt utan benämns som vattenavvisande. 5000 mm är vattentätt men endast för lättare regn eller kortare perioder i ösregn. Köper du däremot ett plagg med en vattenpelare runt 10000 mm kan du räkna med att det kan utstå kraftigt regn i flera timmar.

Hur länge använder man fodrat regnställ?

Vid aktiviteter med rörelse använder man skal – och när regnet öser ner tar man istället fram galonkläderna. För kallare väderlek med snöslask kan man också komplettera med fodrat regnställ i någon större storlek som används som yttre lager.

Är kulings regnkläder bra?

Kläderna är inte slitna men har använts främst när det regnar och inte vid torrt väder, så de har inte utsätts för lika mycket slitage. Sammanfattningsvis så känns Kuling som fina och prisvärda regnkläder som håller barnet torrt och kan följa med i barnets lek och rörelser.

Hur bra är 3000 vattenpelare?

1 droppe – vattenpelare över 3 000 mm Produkter med en vattendroppe skyddar mot lätt regn. De håller regn och fukt ute en tid och är perfekta för plötsliga skurar. 2 droppar – vattenpelare över 5 000 mm Produkter med två vattendroppar skyddar mot kraftigt regn.

När börjar ni med fodrat regnställ?

Satsa på skalkläder! Tillsammans med ett varmt lager under räcker det stora delar av den blöta vintern. Den här fodrade overallen är helt vattentät OCH du kan enkelt ta ur fodret tidig höst och vår.

När ska man ha skalkläder?

Skalkläder är ofodrade, vindtäta byxor och jacka/overaller, som släpper igenom fukt från inre lager bra. Många skalkläder är även motståndskraftiga till väta och kan användas när det är blött ute, men inte under ihållande regn. Skalkläderna används med eller utan mellanlager, beroende på temperatur och aktivitet.