:

Kan kondomer bli för gamla?

Innehållsförteckning:

  1. Kan kondomer bli för gamla?
  2. Hur länge håller sig en kondom?
  3. Finns det bäst före-datum på kondomer?
  4. Kan man komma två gånger i en kondom?
  5. Hur länge håller kondomer RFSU?
  6. Vad händer om en kondom har gått ut?
  7. Varför går kondomer ut?
  8. Hur förvarar man en kondom?
  9. Hur tunn är en kondom?

Kan kondomer bli för gamla?

När kondomer blir gamla blir de sköra och går lättare sönder. Man ska alltså inte lita på gamla kondomer, och det är därför de har ett bäst före-datum.

Hur länge håller sig en kondom?

Hur länge håller kondomer innan de går ut? Utgångsdatum står alltid angivet på både förpackningen och omslaget på varje enskild kondom. Efter att de har paketerats håller kondomer vanligtvis i fyra år. Använd aldrig en kondom efter utgångsdatum.

Finns det bäst före-datum på kondomer?

Det är bra att kontrollera bäst före-datumet som finns på kondomen och inte använda gamla. En kondom som är gammal kan vara uttorkad och risken för att den ska spricka är större. Det är viktigt att förvara kondomer i rumstemperatur och på en plats där kondomerna inte skaver mot något eller blir utsatta för tryck.

Kan man komma två gånger i en kondom?

Det rekommenderas inte att återanvända en kondom, även om mannen inte har fått utlösning. Du bör använda en ny kondom varje gång du har sex.

Hur länge håller kondomer RFSU?

En oanvänd kondom ska hålla i minst fem år.

Vad händer om en kondom har gått ut?

Kontrollera kondomens bäst före-datum, en gammal kondom skall inte användas. Bäst-före-datumet finns oftast stämplat på förpackningen för den enskilda kondomen. Se att den är hel och att den inte har torkat ut. ... En kondom som är gammal eller uttorkad spricker lättare.

Varför går kondomer ut?

Om tjejen inte är upphetsad och våt eller om hon lubricerar lite av någon annan anledning så går det trögt och kondomen utsätts då för ett stort tryck, som kan göra att den går sönder. Grunden är att man inte ska ha samlag om man inte är tillräckligt våt, eftersom att man kan skada sin kropp genom detta.

Hur förvarar man en kondom?

Förvara kondomen i rumstemperatur och utsätt den inte för tryck eller gnidning. Förvarar du den i byxan eller plånboken måste du byta ut den ofta.

Hur tunn är en kondom?

Kondomen är en mycket tunn gummi- eller plasthylsa som rullas på en styv penis. Den slutna änden är antingen rundad eller har en liten behållare för sperman. En del kondomer är behandlade med glidmedel.