:

Måste man behandla pallkragar?

Innehållsförteckning:

  1. Måste man behandla pallkragar?
  2. Kan man Betsa pallkragar?
  3. Måste man plasta in Pallkrage?
  4. Måste man ha Markduk i Pallkrage?
  5. Vilken plast i Odlingslådor?

Måste man behandla pallkragar?

Dags att börja odla! När du är färdig får du inte glömma att vattna. Tips! Behandla din pallkrage med olja eller färg. Eftersom pallkragar ofta är tillverkade av obehandlat trä kan du förlänga livslängden med en lämplig träolja eller måla utsidan med en fin kulör.

Kan man Betsa pallkragar?

Pallkragens utsida kan du måla i en kulör du själv tycker är snygg, välj en färg som andas, till exempel en slamfärg. Placera pallkragen på önskad plats och bottna med gamla dagstidningar eller kartong. Finns det svårutrotade ogräs som kvickrot, åkerfräken eller kirskål på platsen kan du täcka botten med en markduk.

Måste man plasta in Pallkrage?

Tänk på att inte lägga plast som marktäckning i pallkragen! Vattnet måste kunna rinna ut.

Måste man ha Markduk i Pallkrage?

GRUNDA BOTTEN PÅ PALLKRAGEN Börja med att täcka botten på odlingskragen med markduk eller markväv. Detta är extra viktigt för dig som odlar på gräs då du vill skydda odlingarna från ogräs underifrån. Markduken kan fästas mot kanterna på odlingskragen så ser du till att inget ogräs kan tränga upp.

Vilken plast i Odlingslådor?

Du kan använda markduk eller plast. Eller så väljer du platonmatta, vilket även skyddar virket från att ständigt vara fuktigt, då det kan cirkulera luft mellan mattan och virket. Därmed förlängs livslängden på odlingslådan. Möjligheten finns även att isolera väggarnas insida med cellplast.