:

Kan liljor byta färg?

Innehållsförteckning:

  1. Kan liljor byta färg?
  2. Hur får man liljor att blomma?
  3. Hur beskära liljor?
  4. Hur ska liljor skötas?
  5. När sätta liljor?

Kan liljor byta färg?

Fyra olika grupper av liljor Sista gruppen kallas för LA-hybrider och är en korsning mellan Longiflorum och asiatiska liljor. De har stora blommor och finns i många olika färgnyanser. Det pågår en ständig förädling och korsning för att kunna erbjuda en större variation i liljornas färg, form och hållbarhet.

Hur får man liljor att blomma?

Plantera liljor i sand med gräsklipp så kommer de att blomma och frodas i många år. Här berättar Nils Åkerstedt hur du gör för att lyckas.

  1. Liljor vill ha väldränerad jord. ...
  2. Övervintrar säkert i sand. ...
  3. Sandbädd för liljor. ...
  4. Gödsling. ...
  5. Klippning efter blomning. ...
  6. Delning och omplantering. ...
  7. Fel butikslagring försämrar blomning.

Hur beskära liljor?

När liljorna blommat ut klipper man först bara bort själva blommorna. Först när stänglarna och bladen vissnar och blir bruna ska växten skäras av nere vid marken. Om den täcks med täckbark eller annat frostskydd överlever liljor i rabatten även kalla vintrar.

Hur ska liljor skötas?

Liljan är en av de mer hållbara snittblommorna. Placeras gärna något svalt och inte nära frukt eller andra etylenkällor. Vattnet ska vara runt 30°C och bör bytas varje dag. Liljor dricker mycket vatten så det är viktigt att se till att vattnet räcker.

När sätta liljor?

Här finns tips för plantering av liljor i krukor eller i trädgården. Den bästa tiden att plantera liljor är under våren mellan mars och maj.