:

Var tillverkas Lundhags kängor?

Innehållsförteckning:

  1. Var tillverkas Lundhags kängor?
  2. Hur ofta vaxa vandringskängor?
  3. Är Lundhags kängor vattentäta?
  4. Hur tight ska kängor sitta?
  5. Vilka Lundhags kängor tillverkas i Sverige?
  6. Är Lundhags svenskt?
  7. Hur vaxar man kängor?
  8. Hur länge håller Lundhags?

Var tillverkas Lundhags kängor?

VI HAR SKOMAKARE. 1932 började Jonas Lundhag att tillverka skor och kängor i en liten skofabrik utanför Östersund. 41 år senare flyttade fabriken till Järpen utanför Åre, vid porten till den västjämtska fjällvärlden. Här ligger den fortfarande och även den hantverksmässiga grunden och stoltheten finns fortfarande där.

Hur ofta vaxa vandringskängor?

Hur ofta du behöver behandla dina skor och kängor beror helt på hur ofta du använder dem, men en generell tumregel är två gånger per säsong. För att motverka att vatten och smuts fastnar i eller tränger igenom materialet behöver du impregnera dina skor och kängor.

Är Lundhags kängor vattentäta?

Skon är vridstyv och har gott hälgrepp. Hårdare suluppbyggnad skyddar foten i oländig terräng och ger stabilitet med tyngre packning. Fuktspärren gör skon vattentät, men bara så högt upp som plösen är fastsydd. Väl förstärkt nertill.

Hur tight ska kängor sitta?

Passform. Vandringskängor ska sitta tight utan att klämma, du ska kunna spela piano med tårna. Och de ska vara 1,5 cm längre än dina fötter. Det känns ofta stort och man förförs inte sällan att ta en tajtare storlek.

Vilka Lundhags kängor tillverkas i Sverige?

Kängan Forest II tillverkas fortfarande i Lundhags skomakeri i Järpen dit verksamheten flyttade 1973.

Är Lundhags svenskt?

Svenskt varumärke från 1932 - design och utveckling av hållbara och hållbara kängor, kläder och ryggsäckar för vandri...

Hur vaxar man kängor?

Vaxet appliceras bäst med händerna, gnid i cirkelrörelser så att värmen från fingrarna mjukar upp vaxet. Lägg på ett lagom tjockt lager, det ska inte vara gula rester kvar på skon. Flytande vax appliceras med svamp eller trasa. Var extra noggrann vid sömmar och glöm inte plösen.

Hur länge håller Lundhags?

Till skillnad från vissa andra ädla produkter vinner inte Lundhags kängor på att lagras, de ska användas. Tar du hand om dina kängor på rätt sätt så kan de hålla i decennier. Smörj in kängorna ordentligt de tre, fyra första gångerna du använder dem.