:

När är det dags att byta element?

Innehållsförteckning:

  1. När är det dags att byta element?
  2. Hur stor yta värmer ett element?
  3. Hur länge håller ett element?
  4. Hur mycket kostar en radiator?
  5. Får man byta elelement själv?

När är det dags att byta element?

Hörs ett knäppande ljud från elementen och har du upplevt en bränd lukt? Då är det förmodligen hög tid att byta. Termostaten håller oftast i 10 – 15 år, sedan är det dags att byta. Ofta kan det vara bättre att byta ut hela radiatorn och inte enbart termostaten.

Hur stor yta värmer ett element?

För ett genomsnittligt hus i nordiskt klimat med standardisolering och en takhöjd på 2,40-2,50 meter är effektbehovet cirka 70-75 W per kvadratmeter golvyta. För att beräkna hur mycket effekt som går åt från andra takhöjder kan du räkna med ett effektbehov på 30 W per kubikmeter.

Hur länge håller ett element?

Hur länge håller element? Eftersom det är en väldigt simpel konstruktion med en ledare som värmer luft eller olja så brukar de hålla väldigt länge. Blir de för gamla som till exempel 20 år kan det vara bra att byta av andra anledningar än av risk att det går sönder. Först och främst är jättegamla element en brandfara.

Hur mycket kostar en radiator?

Räkna med att betala :- kr inklusive material. Det viktigaste att komma ihåg för ett enkelt byte är att köpa nytt element som är av samma storlek och har samma rörbeslag som den du tar ut.

Får man byta elelement själv?

Du kan byta elelement själv endast om det är frågan om ett elelement försett med en stickkontakt. Kaba P levereras med stickpropp och golvkonsoler så att den enkelt kan användas som en flyttbar enhet.