:

Hur funkar LED-list?

Innehållsförteckning:

  1. Hur funkar LED-list?
  2. Hur lång Ledlist?
  3. Kan man klippa av ljusslinga?
  4. Hur monterar man LED-list?
  5. Vilken LED-list?
  6. Hur är en Ledslinga kopplad?

Hur funkar LED-list?

Digitala LED-lister Listerna kopplas till styrningen med en datakabel, jord och spänning (i vissa fall även en kabel för klockning). Genom programmering bestämmer du själv precis med vilken färg och ljusnivå samt när de olika lysdioderna i listen ska lysa.

Hur lång Ledlist?

En LED-strip kan vara max 5m lång (seriekopplat). För en längre lösning kan LED-strips parallellkopplas till en driver.

Kan man klippa av ljusslinga?

KAN JAG KLIPPA LED-STRIPS & LED-TEJP SJÄLV? Ja, du kan enkelt klippa ledtejp och ledstrips till önskad längd själv. Det går att klippa med vanlig sax vid en av markeringarna på ledtejpen.

Hur monterar man LED-list?

Så här monterar en LED slinga Dra av en bit av pappret på baksidan av slingan och tryck fast den biten först. Dra sedan av mer och mer av pappret och fäst den bit för bit. Gör du så riskerar du inte att slingan klistrar fast någon annan stans under monteringen.

Vilken LED-list?

Om det är meningen att fungera som en dekorationsbelysning så blir det oftast bättre om man använder sig av en svagare LED strip (ex: 5-10W/m). Är det en mer funktionell belysning eller grundljus/allmänbelysning så behövs ofta lite mer ljusstyrka och då brukar 15-26W/m räcka bra.

Hur är en Ledslinga kopplad?

Ledtejp går på 12V eller 24V. Därför behövs en transformator som omvandlar spänningen 230V som är i svenska vägguttag till 12V eller 24V. Lättaste sättet att koppla tejpen till en transformator är genom att använda snabbkopplingar, eller DC kopplingar som de också kallas.