:

Hur ofta ska man byta ut nappen?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta ska man byta ut nappen?
  2. Hur länge håller silikon nappar?
  3. Har nappar utgångsdatum?
  4. Hur länge ska man sterilisera nappflaskor?
  5. När ska man slänga nappen?
  6. Hur länge innan byta napp?

Hur ofta ska man byta ut nappen?

Hur ofta bör nappen bytas? Kontrollera hur nappen ser ut inför varje användning, framför allt när barnet fått tänder. Kasta nappen vid första tecken på nötning eller skador. Byt napp efter en till två månader för att säkerställa hygienen.

Hur länge håller silikon nappar?

Esskas silikonnappar har inget bäst-före-datum eftersom silikon är ett syntetiskt material som inte åldras. Latexnappar alltid har ett bäst-före-datum. Latex påverkas över tid av bland annat ljus och värme.

Har nappar utgångsdatum?

Om man inte har förpackningen kvar kan man även titta efter tillverkningsdatumet som finns på nappens sköld eller knopp. En latexnapp bör alltid användas inom 2 år från tillverkningsdatumet. Oavsett material är det viktigt att tänka på att alltid kontrollera och provdra nappen innan du ger den till ditt barn.

Hur länge ska man sterilisera nappflaskor?

Nappar bör steriliseras före första användning. Sterilisera en napp antingen genom att koka den i en kastrull med vatten så det täcker den i 5 minuter eller genom att låta den ligga i en blandning av vatten och steriliseringsvätska.

När ska man slänga nappen?

Byt nappstorlek när barnet växer Storleken på nappen bör bytas ut allteftersom barnet växer. Om skölden på nappen är för liten ökar risken för att den kommer in helt i barnets mun. Skulle nappen komma in helt ska du försiktigt och lugnt ta tag i nappens ring eller knopp och plocka bort nappen.

Hur länge innan byta napp?

Vi rekommenderar att du byter ut nappen efter fyra veckors användning av säkerhets- och hygienskäl. Nappen bör bytas ut tidigare om den är skadad på något sätt.