:

Hur vet man att kamkedjan är dålig?

Innehållsförteckning:

  1. Hur vet man att kamkedjan är dålig?
  2. Hur länge varar en kamrem?
  3. När byter man kamkedja golf?
  4. Hur låter det när kamkedjan är dålig?
  5. Hur många mil håller en kamkedja?
  6. Hur många mil håller en kamrem?

Hur vet man att kamkedjan är dålig?

Om kamkedjan sträcks tänds varningslampan för motorfel. I värsta fall kan det också börja rassla i motorn och då måste den omedelbart stängas av. Om inget missljud hörs när varningslampan tänds går det troligen att försiktigt åka vidare till närmaste verkstad.

Hur länge varar en kamrem?

Det är svårt att avgöra om något är fel på kamremmen baserat på ljud från den. De flesta kamremmar måste bytas efter runt 12 000 mil. Detta är en grov uppskattning eftersom vissa remmar plötsligt kan släppa långt inna medan andra håller 10 gånger längre.

När byter man kamkedja golf?

Nu vet jag inte vad jag ska gå efter, vet ni? Svar: På nyare Golfar ska kamremmen hålla i 21 000 mil eller tio år. Du bör byta den under 2019, även om bilen inte gått så långt, för materialet i remmen mattas med åren.

Hur låter det när kamkedjan är dålig?

Svar: Om rasslet kommer från kamkedjan så kan det bero på att kedjan börjar bli sliten eller att kedjesträckaren inte fungerar som den ska. I likhet med 1,4-litersmotorerna är den aktuella motorn beroende av att servicen sköts. ... Ett byte av kedja är väsentligt billigare än ett motorbyte.

Hur många mil håller en kamkedja?

Om du sköter service och oljebyten noga kan kamkedjan säkert fungera utan problem i 20.000 mil eller mer. Med tiden kan den bli lite slak och börja rassla men en verkstad kan mäta upp hur den är spänd. Behöver kedjan bytas kommer kostnaden – för en vanlig tvålitersmotor – att hamna på cirka 10.500 kr.

Hur många mil håller en kamrem?

Om du läser i serviceboken så står det att kamremmen ska bytas var 6 000:e mil alternativt vart fjärde år, det som inträffar först. Egentligen skulle du ha bytt vid 12 000 mil och sedan vid 18 000 men detta visar bara att det finns goda marginaler.